Filmové události #40/14: New York oslavuje Davida, Stmívání září, Vzteklí ptáci řvou

52_new_york_film_festival_logoDnes potěšíme dámy!
 
 
Naše čtenářky budou jistě nadšeny, když zjistí další podrobnosti o Channingu Tatumovi mezi striptéry a možná se poprvé dočtou, že The Rock bude možná k vidění v Pobřežní hlídce. „Ženskou sílu“ chce podpořit i společnost Lionsgate, která navazuje na Twilight ságu. Mezi hvězdami galaxie Star Wars se rozehrává příběh nové hrdinky a na naší planetě pátrá Affleck po své milující manželce…
 
 
 
V New Yorku začala přehlídka zmizením

Již na sklonku minulého týdne, v pátek 26. září, odstartoval 52. ročník Filmového festivalu v New Yorku. Kritici nešetří chválou na mnoho zajímavých filmů z místních projekcí. Hned úvodní noc zažila vlnu nadšení, když se představila Zmizelá, novinka od režiséra Davida Finchera. Adaptace románu Gillian Flynn s Benem Affleckem a Rosamund Pike je chválena jak díky zpracování, tak za herecké výkony.

Na akci byli promítnuti i další miláčkové představitelů tisku, kteří se již předvedli na předchozích festivalech, jako francouzské experimentální drama Sbohem jazyku, životopisný snímek Mr. Turner nebo dílo bratří Dardenneových Dva dny, jedna noc. Paul Thomas Anderson svým krimifilmem Inherent Vice vyvolává zatím rozporuplné reakce.

Festival potrvá do 12. října 2014.


 

Ruský boj za spravedlnost dojme Ameriku

Rusko vyslalo drama Leviatan do souboje o Oscara pro nejlepší zahraniční film. V jobovském příběhu režiséra Andreje Zvjaginceva, brání opravář Kolja (Aleksej Serebrjakov) svůj pozemek před zkorumpovanou správou zosobněnou starostou nedalekého města (Roman Maďanov). Česká premiéra je stanovena na 13. listopadu 2014.


 

O čem bude Bez kalhot 2?

Magic Mike XXL, sequel ke striptérské komedie Bez kalhot, představil tento týden svůj děj i několik nových hvězd. Podle oficiální synopse se tři roky po původním filmu bude i zbytek striptérů z party odpadlíka Mika (Channing Tatum) chystat na odchod ze scény. Ještě si však přeje uskutečnit ohromnou show, na níž nesmí chybět jeden roztomilý blonďáček. Cestou do bývalého klubu se ještě všichni přiučí několika novým trikům. K obsazení přibyli Elizabeth Banks, Donald Glover, Amber Heard, Andie McDowell a Jada Pinkett Smith.


 

Do akce a do plavek!

Dwayne Johnson je opět žádán. Nejenže na něj čeká komiksový padouch Black Adam (viz Filmové události #36/14), ale nyní byla potvrzena i jeho role akčního hrdiny ve filmu podle poslední knihy Roberta Ludluma Jansonův rozsudek. Navíc se z něj podle všeho stane hlavní hvězda celovečerního zpracování populárního seriálu Pobřežní hlídka.


 

Účetní Jobs

Ben Affleck jedná s Warner Bros. o účasti v thrilleru The Accountant, kde by se předvedl jako účetní a nájemný zabiják v jedné osobě. Herec zároveň patři spolu s Mattem Damonem i Bradleym Cooperem k favoritům na nového Steva Jobse pro biografii iJobs. Leonardo DiCaprio se totiž před časem nabízené role vzdal.


 

Tygr, drak a internet

Společnost The Weinstein Company uzavřela smlouvu s on-line videopůjčovnou Netflix, díky níž se pokračování slavného čínského hitu Tygr a drak objeví v kinech a na internetu zároveň, tedy 28. srpna 2015.


 

Londýn má nového ničitele

London Has Fallen, sequel k loňskému Pádu Bílého domu, sice ztratil původního režiséra (viz Filmové události #38/14), ale rychle si za něj našel pravděpodobnou náhradu. Babak Najafi, švédský filmař íránského původu zatím natočil příběh chlapce z problémových poměrů Sebbe, krimithriller Snadný prachy II a dvě epizody seriálu Banshee.


 

Harry u ilzuionistů

Daniel Radcliffe se vrací mezi kouzelníky, tentokrát ty reálné, tudíž falešné. Někdejší představitel Harryho Pottera byl obsazen do Podfukářů 2, kde bude vystupovat jako syn Arthura Tresslera (Michael Caine).


 

Dementní Max a Temná strana Síly

Pokud se zdroje stránky Badass Digest nemýlí, pronikly na internet další detaily a popis celé scény ze Star Wars: Epizody VII. Postava Daisy Ridley, přinejmenším na place pojmenovaná jako „Kira“, žije na své planetě v opuštěném AT-AT, bojovém stroji Impéria známém z Epizody V. Podle zprávy ji na nalezený meč Luka Skywalkera (viz Filmové události #30/14) upozorní jistý modrý mimozemšťan. Předmět pozná postava Maxe von Sydowa, starý kyborg, zdánlivě trpící demencí. Jakmile Kira a mimozemšťan opustí scénu, tentýž muž zavolá neznámo komu a předá vzkaz: „Je to tady.“


 

Avengers 3,5?

Třetí týmové dobrodružství superhrdinů z Marvelu bude rozděleno na dva snímky. Tvrdí to fanouškovský server The Daily Marvelite. Vysvětlilo by se tak, proč společnost směřuje své dosavadní plány k datu 3. května 2019, ačkoliv Avengers 3 se zřejmě objeví v kinech přesně o rok dříve. Podle zdrojů TDM zapojí druhá část do akce Strážce Galaxie, skupinu působící zatím daleko od naší planety, avšak důležitou pro souboj s padouchem Thanosem.


 

Sokol místo fénixe?

Dr. Strange, magický chirurg a další z marvelovských superhrdinů, prostě odmítá být obsazen. Údajně slibná jednání s Joaquinem Phoenixem nedávno ztroskotala a nyní studio nabízí roli Ethanu Hawkeovi.


 

Twilight pokračuje

Společnost Lionsgate vyzvala amatérské filmové tvůrce k pokračování romantické série o Belle Swanové a Edwardu Cullenovi. Soutěž s názvem “The Storytellers – New Creative Voices of The Twilight Saga“ cílí především na ženy a žádá je, aby vedlejším postavám věnovaly krátké příspěvky. Přinejmenším pět z nich vybere porota, v níž zasedne spisovatelka Stephenie Meyer, herečky Kristen Stewart, Kate Winslet, Julie Bowen a Octavia Spencer, filmařka Catherine Hardwicke, producentka Cathy Schulman a režisérka animáku Ledové království Jennifer Lee. Vítězné kraťasy budou promítnuty na Facebooku příští rok.


 

Enterprise volá původního velitele

Herec William Shatner alias kapitán Kirk potvrdil zvěsti z minulého týdne (viz Filmové události #39/14). Režisér/producent J.J. Abrams jej skutečně požádal o krátké účinkování ve třetím rebootovém Star Treku. Jeho účast je stále nejistá. S natáčením však určitě pomůže kameraman Claudio Miranda, držitel Oscara za svou práci na Pí a jeho život.


 

Tuto řadu musíme rychle zbořit!

„Obrovský a epický sci-fi film“ vznikne díky iniciativě studia Threshold Entertainment kolem kapesní hry sovětského původu Tetris. Svět pospojovaných řad kostiček je údajně pouze vrcholem intergalaktického ledovce.


 

Angry Birds potřebují svůj hlas

Za necelé dva roky uvidíme animák Angry Birds podle modernější videohry. Před několika dny jsme se dozvěděli jména členů obsazení, tedy originálních dabérů. Jason Sudeikis se bude vztekat jako cholerický červený pták Red. Josh Gad zasviští v roli rychlého žlutého Chucka. Danny McBride vybuchne jako černý Bomb. „Odbornicí“ na vajíčka se stane Maya Rudolph, tedy bílá Matilda. Na ně všechny bude svrchu shlížet Peter Dinklage v roli orla Mighty Eagla. Za prasata bude bojovat Bill Hader. Na rozdíl od hry budou protagonisté obdařeni křídly i nohami. Do českých kin vlétne kreslené ptactvo 30. června 2016.


 

Já, čtvrtá legenda

Warner Bros. natočí reboot postapokalyptické sci-fi Já, legenda. Film s Willem Smithem z roku 2007 byl již třetí adaptací knihy Richarda Mathesona o posledním člověku ve světě obývaném mutanty. Konceptu bude přizpůsoben původně nesouvisející scénář A Garden at the End of the World od Garyho Grahama, přirovnávaný k westernu Stopaři.


 

Zombie mění scénáristu, čarodějnice režiséra

K hororové komedii Zombieland přibude pokračování. Režisér Ruben Fleischer natočí sequel podle scénáře od Dava Callahama (Doom, Expendables: Postradatelní). Druhý díl podobně laděných Jeníčka a Mařenky: Lovci čarodějnic sice napsal jejich původní autor Tommy Wirkola, ovšem nebude jej už režírovat.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací