Filmové události #47/14: Hugh jako Barnum, King rozčtvrcen, Paul stvoří Oceánii

prometheus_poster1Báječné zprávy pod psa.
 
 
Bezútěšná realita zase vrátila úder. Mike Nichols nás opustil, produkce zajímavých snímků se zadrhávají, King nás chce kosit nemocemi a čeká nás obří injekce budoucích hrůz z roku 1984. Ještěže nám svět trochu rozzáří zpívající Wolverine, kovbojský ninjovský Viking či Melissa McCarthy v roli Zvonilky.
 
 
 
Jackmanovská reklama

Hugh Jackman si po Bídnících zazpívá v muzikálu The Greatest Showman on Earth o životě podnikatele P.T. Barnuma. Bude se jednat o první představení svého druhu napsané speciálně pro film po přinejmenším čtrnácti letech.


 

Hackeři, Vikingové, víly…

Tomu Cruisovi je nabízena role mentora v chystaném rebootu fantasy série Highlander.

Robert Downey Jr. se vydá hledat mayský poklad. Scénář dobrodružného snímku Yucatan pro něj napsal Terry Rossio (Piráti z Karibiku, Shrek) podle námětu herce Steva McQueena. V průběhu děje se má film změnit v něco připomínajícího Počátek od Christophera Nolana.

Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály, Divergence) jedná o účasti ve snímku Olivera Stonea zaměřeném na Edwarda Snowdena s Josephem Gordonem-Levittem v hlavní roli.

Rosamund Pike (Zmizelá) se možná dostane do dramatu The Mountain Between Us, kde spolu s Charliem Hunnamem naváže vztah poté, co s nimi v horách havaruje letadlo.

Keanu Reeves už je zase Vyvolený. Pokud se dostane do sci-fi Panopticon režiséra Tarsema Singha, obdrží jeho postava vzkaz od sebe samé a bude muset k záchraně lidstva vyřešit řadu hádanek.

Chris Pratt (Strážci Galaxie) se stane hrdinou s mnohačetnou osobností v dobrodružství podle komiksu Cowboy Ninja Viking.

Djimon Hounsou (Hvězdná brána, Strážci Galaxie) nahradil svého marvelovského kolegu Idrise Elbu jako učitel krále Artuše.

Melissa McCarthy (Drsňačky) bude velmi atypickou vílou Zvonilkou v chystané komedie Tinker Bell.


 

Zemřel M. Nichols (6. 11. 1931 – 19. 11. 2014)

Na onen svět se ve středu odebral třiaosmdesátiletý režisér Mike Nichols. Narodil se v Německu jako Mikhail Igor Peschowsky. Po nástupu nacistů emigrovala celá rodina do USA, kde se snažil nejprve uplatnit jako herec. Nakonec však tvořil celé filmy a roku 1966 ohromil svět psychologickým dramatem Kdo se bojí Virginie Woolfové?, jenž získal pět Oscarů. Následující Absolvent s Dustinem Hoffmanem mu od filmové akademie vynesl nálepku nejlepšího režiséra. Sedmdesátá léta zahájil románem Hlava 22 od Josepha Hellera. Známý je i dramatem podle skutečných událostí Silkwoodová, romantickou komedií Podnikavá dívka nebo Ptačí klecí vycházející ze stejnojmenné divadelní hry. Menší nadšení vyvolala sci-fi Z jaké jsi planety?, ale lépe se filmař připomenul Soukromou válkou pana Wilsona. V současnosti připravoval krimi High and Low. Jako jeden z mála tvůrců získal všechna hlavní kulturní ocenění – Oscara, Tony, Grammy i Emmy.


 

Fantastická Paříž

V hlavním městě Francie začal 18. listopadu 4. ročník Pařížského mezinárodního festivalu fantastických filmů, který končí právě dnes. Akce si za své hlavní téma vytkla „šílenou lásku“. Projekce děl žánrů především sci-fi a hororu započal japonský film The Mole Song: Undercover Agent Reiji. Mezi devatenácti celovečerními představeními najdeme klasiku Noční můra v Elm Street, sadomasochistické dobrodružství R 100 nebo nový horor Tusk o mrožím převleku.


 

Ukázka z Epizody VII?

Trailer ke Star Wars: The Force Awakens se blíží, i když, navzdory domněnkám, zřejmě nebude doprovázet Hobita, ale bude k dispozici někdy koncem příštího týdne, kdy Američané slaví Den díkůvzdání. Na internetu můžeme nalézt dva různé popisy. Jeden zmiňuje především tváře nových postav (včetně nového padoucha) bez ukázek dialogu, druhý slibuje řadu záběrů akce a vesmírných lodí.


 

Bez bohů a draků

Ridley Scott ujistil fanoušky sci-fi Prometheus, že scénář k sequelu je hotový. Ve vesmíru plném příšer se máme dočkat nových tvorů, kteří nebudou ani „bohy“ (Tvůrci) ani „draky“ (Vetřelci).


 

Čtyřdílná epidemie

Režisér a scénárista Josh Boone podle knihy Stephena Kinga Svědectví natočí až čtyři filmy. Kdo by také nechtěl hned čtyřikrát zajít do kina na horor o chřipce decimující lidstvo…


 

Legangers

Chris Miller a Phil Lord oznámili, že spin-off o Lego Batmanovi zmapuje všechny éry filmů o tomto superhrdinovi. Snímky ze světa stavebnice vnímají tvůrci podobně jako Avengers. Získáme přehled o několika prostředích, jež se pak prolnou ve druhém LEGO® příběhu.


 

Strašidla mají utrum

Společnost DreamWorks Animation odložila kvůli vnitřním problémům premiéru svého kresleného snímku B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations. Ten nás měl potěšit již následující léto. Dvojice bojovníků s duchy v něm má bojovat se zrádcem své agentury. Náhradní termín zatím nebyl stanoven.


 

Velký bratr a ti druzí

Paulu Greengrassovi byla svěřena nová adaptace knihy 1984, dystopické klasiky George Orwella.

Petty Jenkins (Zrůda) natočí americký remake krimikomedie Jackpot, příběhu od Jo Nesba.

Shawn Levy (Ocelová pěst, Noc v muzeu) patří ke kandidátům na zpracování Minecraftu.

Daniel Espinosa (Nepřítel pod ochranou) zpracuje drama o útoku na bostonský maratón Boston Strong, jež nedávno opustil herec Casey Affleck.

Steve McQueen (12 let v řetězech) zfilmuje životní příběh černošského bojovníka za občanská práva a herce Paula Robesona.

Peter Berg (Na život a na smrt) zrekonstruuje lov na narkobarona Joaqina Guzmana pod názvem The Hunt for El Chapo.

Mel Gibson jistě nezpůsobí příliš kontroverzí, když oživí příběh rekruta Desmonda T. Dosse, hrdiny z druhé světové války odmítajícího uchopit zbraň. Toho zřejmě v dramatu Hacksaw Ridge ztělesní Andrew Garfield, současný představitel Spider-Mana.

Channing Tatum bude s Reidem Carolinem spolurežírovat film podle knihy Forgive Me, Leonard Peacock od Matthewa Quicka (Terapie láskou). Problémový středoškolák v něm naplánuje zabití nejlepšího přítele, a poté vlastní sebevraždu.

Zach Braff (Wish I Was Here) dostal nabídku na remake komedie Ve velkém stylu z roku 1979. Novým triem vylupujícím banku jen proto, že se nudí, budou patrně Morgan Freeman, Dustin Hoffman a Michael Caine.

Jean-Marc Vallée (Klub poslední naděje) nahradil Leeho Danielse jako režisér biografie zpěvačky Janis Joplin v podání Amy Adams.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací