Pizza Boy – nový internetový seriál

pizza_boy_plakatInternetová televize Stream.cz představila na novinářské projekci nový hraný seriál z vlastní produkce: Pizza Boy. 
 
 
 
Po Kanceláři Blaník je to teprve druhý projekt podobného ražení u nás, a protože Stream sleduje, co se ve světě sluší a patří, nemusíme každý týden nedočkavě čekat na nový díl, nicméně v úterý 20. ledna můžete zkouknout všech dvanáct dílů naráz.

pizza_boy_obr_02Pizza Boy je černou komedií o poslíčkovi v hlavní roli s Vladimírem Škultéty, který se při rozvozu pizzy dostává do nejrůznějších situací, a přitom by jen rád bezproblémově přivezl pizzu, vzal dýško a odjel. Kromě Vladimíra se v seriálu objeví i Vilém Vrána, Pavlína Skružná, Iveta Jiřičková, Leoš Noha, David Matásek, či Emma Smetana. Režisér Adam Hobzík, absolvent FAMU, přiznal, že ho k natočení inspiroval film Čtyři pokoje (Q. Tarantino), kde se pro změnu setkáváme s hotelovým poslíčkem, kterému se jedna noční směna změní v nejbláznivější noc života.

pizza_boy_obr_03S podobným vyprávěcím stylem, kdy jsou jednotlivé příběhy propojeny jedním hlavním motivem, se setkáváme stále častěji. Například na Vimeu jsou ke zhlédnutí díly nízkorozpočtového seriálu High Maintenance, které propojuje postava newyorkského dealera trávy a každý díl je věnován jednomu zákazníkovi.

Co je společné pro tento typ seriálů či filmů, je humor. Pizza Boy je žánrem černou komedií a nutno uznat, že o suchý, avšak inteligentní, humor nemá nouze. Příjemným překvapením je i spousta odkazů na současnou televizní scénu, i kulturní dění, a tak pokud je divák má „jakž takž“ zmapované, pochytá i vtípky skryté mezi řádky.

pizza_boy_obr_04Pizza Boy je výjimečný nejen ve formátu a způsobu distribuce, ale i v barevném provedení. Když se vloni Adam Hobzík zúčastnil 48 Hours Film Project, natočili v rámci festivalu zkušební verzi Pizza Boye, za využití speciálních barevných efektů – černobílý film se zvýrazněnými modrozelenými prvky. Toto neobvyklé zpracování mělo velký úspěch, a tak u se u Pizza Boye rozhodli tvořit podobně, a divákovi představují černobílý obraz, ve kterém jsou zvýrazněny červené prvky.

Pizza Boy je originálním projektem mladého režiséra, který je svou formou, provedením i zpracováním u nás zatím ojedinělý. Inteligentní humor, krátké epizody, zajímavé barvy, profesionální herecké výkony a dostupnost online, představují potencionální budoucnost internetových televizních kanálů.

(Foto: pizzaboy.stream.seznamblog.cz)

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací