Mitsuko byla pokřtěna nápojem sake z rukou Ani Geislerové

krest_mitsuko_obr_00Galerii kritiků obsadili milovníci Japonska.

Mgr. Vlasta Čiháková Noshiro, Ph.D. přináší nejen všem japonofilům beletrizovanou biografii hraběnky Mitsuko Coudenhove-Kalergi. Kniha vychází z deníků výjimečné ženy, která následovala svého manžela, rakousko-uherského diplomata hraběte Heinricha Coudenhove-Kalergi do Evropy. Autorka se zabývá Mitsuko Aoyama od začátku 70. let minulého století a považuje ji téměř za své alter ego. Nejenže studiu jejího životního příběhu věnovala spoustu let, ale i Vlasta Čiháková strávila první část svého života v Japonsku, kde vychovávala dítě ve smíšeném manželství a potýkala se se stejnými problémy jako Mitsuko.

Křest knihy se konal v Galerii kritiků v pražském paláci Adria, kde Vlasta Čiháková Noshiro působí jako kurátorka. Knihu stylově japonským rýžovým alkoholickým nápojem sake pokřtila herečka Aňa Geislerová, jež má k Japonsku velmi blízko. Její otec byl japanolog a miloval japonskou kulturu i řeč, ale v samotném Japonsku se moc dobře necítil, protože kvůli své výšce všude vyčníval a navíc mu tamní obyvatelé nestačili v pitném režimu. Čestnými hosty slavnostní akce se stali PhDr. Filip Suchomel a Helena Rytířová.

Jak to v Galerii kritiků vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem oficiálním Facebook profilu.

krest_mitsuko_obr_01

krest_mitsuko_obr_03

krest_mitsuko_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací