Filmové události #14/15: Jackman šíří víru, Mulan a Pú se radují

transformers_zanik_poster_04Odlidšťují nás počítače?
 
 
O negativním vlivu moderní výpočetní techniky na člověka by jistě nechtěly nic slyšet postavy z Transformerů nebo Tronu. Navíc, moderní počítače zachraňují kvalitu českých filmových klasik. Na druhou stranu, někdo by řekl, že naše digitální výdobytky nemají být používány k rekonstrukci tváří mrtvých herců. Jenže… Počítače také umožní hraného Medvídka Pú a film odehrávající se ve světě Play-Doh. Dalo by se bez toho žít?
 

 
Rekonstrukce nepřekonatelných

Národní filmový archív svěřil deset významných českých snímků k restaurování státní laboratoři v Maďarsku. Digitalizace se dočkají například Tři oříšky pro Popelku, Dobrý voják Švejk, komedie Adéla ještě nevečeřela nebo animovaný Špalíček. Práce na nich potrvá do dubna 2016. Následovně bude pokračovat na dalších čtyřech dílech Krakatit, Poslušně hlásím, Bílá nemoc a Ikárie XB-1.


 

Jeden zbabělý bandita

Padouchem nových Sedmi statečných možná bude Vincent D’Onofrio (Soudce).


 

Sv. Wolverine

Hugh Jackman odhalil na svém Instagramu, že mutanta Wolverina si zahraje již pouze v jednom dalším snímku, pravděpodobně ve třetím díle jeho samostatné série. Herec si již vyhlédl mainstreamovější roli. Pro Warner Bros. se ujme titulního hrdiny biblického filmu Apostle Paul, jako první masový šiřitel křesťanství Sv. Pavel. Nightcrawler bude jistě potěšen.


 

Hledání skutečného Spocka

Adam Nimoy, syn nedávno zesnulého herce Leonarda Nimoye, chce natočit dokument o svém otci. Životní příběh původního Spocka bude vyprávět jeho mladý nástupce Zachary Quinto. Stejně jako nadcházející film se i tento projekt představí příští rok, kdy sci-fi fenomén oslaví 50. výročí svého vzniku.


 

Pruhované teze

Český herec Jiří Bartoška se objeví v hlavní roli připravované černé komedii Teorie tygra. Půjde o celovečerní režijní debut scénáristy Radka Bajgara (Expozitura, Neviditelní). Pobavíme se na účet muže, jenž se potřebuje vzepřít své manželce, a tak si nechá za pomoci přátel diagnostikovat duševní poruchu. Dále se ve filmu objeví například Tatiana Vilhelmová.


 

Chcete zabít kolegu?

James Gunn (Strážci Galaxie) bude produkovat thriller dle vlastního scénáře s názvem The Belco Experiment. Na jeho začátku bude izolována pobočka americké firmy v Jižní Americe. Její zaměstnanci se buďto mohou navzájem pozabíjet, nebo přijdou o život všichni. O režii se postará Greg McLean (Wolf Creek).


 

Zmizelý otrok

Gillian Flynn, autorka thrilleru Zmizelá, bude spoluvytvářet nový snímek s režisérem Stevem McQueenem (12 let v řetězech).


 

Kdo nemá rád olympijské hry?

Sám Clint Eastwood by měl režírovat drama o člověku podezřelém z teroristického útoku na olympijské hry s Leonardem Dicapriem a Jonahem Hillem.


 

Zprávy o klingonství byly nepodložené

Herec a scénárista Simon Pegg uvedl částečně na pravou míru dohady z minulého týdne (viz Filmové události #13/15). Prohlásil, že postava třetího rebootového Star Treku, již si možná zahraje Idris Elba, není Klingon, ačkoliv tato rasa válečníků se ve snímku pořád může objevit.


 

Přebytek komiksových sebevražd

Obsazení superpadoušského dramatu Jednotka sebevrahů (Suicide Squad) stále roste. Joel Kinnaman (Robocop) nedávno nahradil Toma Hardyho v roli Ricka Flaga. Nyní byl podle některých zpráv obsazen humanoidní žralok Big Shark profesionálním boxerem Raymondem Olubowalem. Jiný statný muž afrického původu, Adewale Akinnuoye-Agbaje, zase získal roli krokodýla Killer Croca. Zatím máme pouze vágní povědomí o účasti Karen Fukuhary a Scotta Eastwooda. Ten druhý možná hraje Scotta Trevora, budoucí lásku superhrdinky Wonder Woman.


 

Cybertronská říše

Filmař Akiva Goldsman připraví spolu s Michaelem Bayem a producentem Lorenzem di Bonaventurou hned několik projektů navazujících na poslední Transformery. Víte, co to znamená? Ano, budoucnost ve znamení transformerského filmového univerza. Marvel proklel blockbustery asi už navždy.


 

Přežil Sheldona, nyní jej čeká Samara

Zprávy ze servereu Deadline obracejí naruby původní zvěsti o filmu Rings. Ty ho již neoznačují za prequel, ale za příběh situovaný 13 let po původním Kruhu. Důležitého hrdinu ztělesní Johnny Galecki (Leonard z Teorie velkého třesku). Postava je podle zdrojů pravým opakem Galeckiho nejznámější role. Jde totiž o Gabriela, profesora a mentora ústřední milenecké dvojice.


 

Střež se, hraný Attilo!

Společnost Disney nepolevuje v plánech na hrané remaky svých animovaných snímků, nýbrž je rozšiřuje. K Popelce, Krásce a zvířeti nebo Dumbovi se nyní přidala Mulan. Statečná Číňanka, která se převlékla za muže, aby bojovala s Huny místo svého otce, se svého snímku dočkala v roce 1998. Datum premiéry nové verze zatím není jisté. Podle serveru Deadline čeká podobný osud i Medvídka Pú, jehož scénář napíše Alex Ross Perry (Nábyteček).


 

Pan Darcy bez mozku

Pýcha, předsudek a zombie, v nichž autor Seth Grahame-Smith przní klasický námět, se do kin přiřítí 19. února 2016.


 

Želví hrdinové a krásky

Stephen Amell, hvězda seriálu Arrow, si v druhých Želvách Ninja zahraje bojovníka za spravedlnost Caseyho Jonese. Modelka Alessandra Ambrosio se pak předvede jako nová přítelkyně kameramana Verna Fenwicka.


 

Maui Johnson

Dwayne Johnson propůjčí svůj hlas animáku, a dokonce si v něm i zazpívá. Polynéská disneyovka Moana ho povýší na polobožského šibala Mauiho.


 

Software na vzestupu

Nové pokračování série o živých programech ponese zřejmě název Tron: Ascension.


 

Snadno tvarovatelné světy

Režisér Paul Feig kromě „Krotitelek duchů“ natočí také dobrodružství kolem hrací plastelíny Play-Doh. Nejen Marvel, nýbrž i LEGO® příběh mění naší kulturu k nepoznání.


 

Spor o tvář

Správci pozůstalosti akční hvězdy Bruceho Lee protestují proti tomu, aby byl nebožtík uměle pomocí počítačového obrazu dosazen do filmu Ip Man 3, životopisu hercova učitele. Bruce Lee Enterprises hodlá záležitost řešit u soudu.
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací