Zima a draci přicházejí – start páté řady Hry o trůny se blíží

hra_o_truny_V_posterV pondělí 13. dubna budeme „V očekávání válek“.
 
 
 
hra_o_truny_snowRok se s rokem sešel a my se opět vydáme do fantasy světa George R. R. Martina. Čtyři předchozí řady (a čtenářům pět objemných knih) dalo jasně najevo, že nikdo si nemůže být jistý hlavou pevně trůnící na svém krku. Po smrti Joffreyho, Tywina, Oberyna a Šae nastává v Sedmi království doba plná intrik, kdy se chce každý dostat k moci, popřípadě ji nestratit. V prvním díle páté sezóny s názvem „V očekávání válek“ se sice žádného epického souboje nedočkáme, ale i tak nás plně uspokojí pohled na staré známé a posun v jejich životní pouti. Opět se potkáme například s Daenerys Targaryen, která se snaží přijít na kloub svojí vládě v Meereenu, jehož ulicemi se začíná šířit smrt. O slovo se přihlásí Tyrion Lannister, kterému právě zasychá na rukou krev svého otce, našel ještě větší zalíbení ve víně a je otázkou, zda dříve dorazí do cíle své cesty nebo se upije k smrti. I Jon Snow nemá chvíli klidu. Právě  se rozloučil se svou milovanou Ygritte a už musí čelit novým problémům, a to přítomnosti Stannise Baratheona na Černém hradě a jeho příkazům. Jak už to tak bývá, 60 minut uteče jako voda a než se stačíme dostatečně pokochat prvotřídní výpravou, kostými a hereckými výkony, máme tu závěrečné titulky a před sebou celý týden, než dostaneme novou várku intrik, krve, soubojů a odhalených těl.

hra_o_truny_daenerysČekání na pátou řadu jsme si mohli zkrátit zhlédnutím půlhodinového dokumentu „Hra o trůny – Den na natáčení“, jenž měl na HBO premiéru letos v únoru. Během několika desítek minut nakoukneme pod pokličku příprav, neustávajícímu stěhování z místa na místo a synchronizaci dvou štábů natáčejících ve třech různých zemích – v Severním Irsku, Chorvatsku a ve Španělsku.

Aby si úvod do nadcházející sezóny mohli dopřát všichni fanoušci fantasy seriálu a knih, připravilo si pro nás HBO dárek. V pondělí 13. dubna 2015 budou moci kanály HBO a HBO HD sledovat i diváci, kteří nemají tuto službu předplacenou. Volné vysílání odstartuje v 17:35 a skončí kolem 22:00. Kromě 1. epizody Hry o trůny V. v originálním znění s titulky budeme moci vidět i film Kráska a zvíře, již zmíněný dokument ze světa Hry o trůny a první díly seriálů Silicon Valley II. a Viceprezidentka IV.

 

(foto: archiv HBO.cz)

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací