55. ZLÍN FILM FESTIVAL navštíví Gedeon Burkhard z Komisaře Rexe a Kobry 11

tiskovka_2_mff_zlin_55_obr_00Jubilejní ročník nabídne projekce 363 filmů z 52 zemí světa.

 

Mezinárodní festival pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL se letos uskuteční již popětapadesáté. První ročník se sice konal v roce 1961, ale již ve 20. letech 20. století Tomáš Baťa promítal svým zaměstnancům během polední pauzy nejnovější filmové hity. Éra němých snímků je za námi, ale to neznamená, že by se na tyto skvosty mělo zapomínat. V sekci Dny německé kinematografie, která nabídne přes 50 projekcí, budeme moci spatřit nejen moderní kousky, ale i tři němé filmy, mezi které patří pohádka Dobrodružství prince Achmeda z roku 1926 a legendy jako je Good bye, Lenin!, Lola běží o život, My děti ze stanice ZOO.

tiskovka_2_mff_zlin_55_obr_01Německý jazyk bude nedílnou součástí letošního ročníku. V úterý 2. června se uskuteční Den s němčinou „Šprechtíme“, kdy budeme moci prostřednictvím interaktivní hry procestovat známá německá města, poslechnout si koncert německé kapely Moop Mama či navštívit interaktivní seminář Videotutoriály, aneb jak točit s žáky v hodinách němčiny krátké filmy. Do Zlína dorazí i německý filmový a televizní herec Gedeon Burkhard, kterého jsme mohli vidět v seriálech Komisař Rex, Kobra 11 či ve filmu Hanební pancharti režiséra Quentina Tarantina  a Jürgen Prochnow, německý herec žijící střídavě v Los Angeles, New Yorku a v Mnichově, jenž má na kontě snímky, jako je Duna a Twin Peaks od Davida Lynche, Robin Hood, Šifra mistra Leonarda či Anglický pacient.

Zahájení festivalu v pátek 29. května 2015 proběhne ve dvou vlnách. To dětské se uskuteční v 10:00 hodin dopoledne prostřednictvím distribuční předpremiéry pohádky Sedmero krkavců režisérky Alice Nellis. Dospělí diváci se mohou těšit na předpremiéru českého celovečerního animovaného filmu Mtiskovka_2_mff_zlin_55_obr_02alá z rybárny. Stylovou atmosféru před kinem by mělo dokreslit osvětlené akvárium.

Chybět nebudou ani již tradiční soutěžní sekce. Bojovat se bude na poli hraných filmů pro děti, hraných filmů pro mládež, krátkých animovaných filmů pro děti, hraných evropských debutů a studentských filmů Zlínský pes. Členové mezinárodní poroty k nám přijedou ze všech koutů světa. Pozvání přijali například Srinivasa Santhanam z Indie, Firdoze Bulbulia z Jihoafrické republiky, Damian Perea ze Španělska či Ilona Herman z USA.

Co: 55. Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ZLÍN FILM FESTIVAL

Kdy: 29. května – 4. června 2015

Kde: Zlín

Podrobnosti: ZLÍN FILM FESTIVAL

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací