Svět knihy Praha 2015 navštívili Svěrák, Remeňová, Saudek, Itäranta, Hatsune Miku a mnozí další

svet_knihy_2015_obr_00Tisíce knih zaplavily pražské holešovické Výstaviště.

21. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha je úspěšně za námi. Všichni, kdo během čtyř dnů zavítali na pražské holešovické Výstaviště, se ocitli doslova a do písmene v zajetí knih. Protože byl letošním čestným hostem EGYPT, zahájili veletrh slavnostním prestřizením červeno-modro-bílé stuhy Ahmed Megahed a Amana Fahmí.

Do Průmyslového paláce přijeli svá díla prezentovat a podepisovat ostřílení spisovatelé, mladé naděje i zahraniční hosté. Na jednom mísě jsme se tak mohli potkat se scénaristou, dramatikem a hercem Zdeňkem Svěrákem, finskou autorkou Emmi Itäranta píšíci o smyšlené dystopické budoucnosti či Marcelou Remeňovou, studentskou gymnázia prezentující první dva díly své akční trilogie Osm světů. Nemalá frontička se utvořila i před stolečkem, kde knihy plné fotografií podepisoval umělec Jan Saudek.

Ve svém živlu se ocitli fanoušci sci-fi a fantasy žánru, jimž byl věnován celý sál i několik okolních stánků. Díky obrovské nabídce tematických titulů a zajímavých besed (Jan Kantůrek, Alžběta Trojanová) jsme mohli na výstavišti potkat celou řádu knižních, herních či virtuálních postav. Přicestovala dokonce i Hatsune Miku z dalekého Japonska.

Jak to na festivalu Svět knihy Praha 2015 vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem oficiálním Facebook profilu.

svet_knihy_2015_obr_01

svet_knihy_2015_obr_02

svet_knihy_2015_obr_03

svet_knihy_2015_obr_04

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací