Kristína Peláková se v rozhovoru svěřila, jaké to je hrát v Život je život po boku Vetchého, Táborského či Stašové

zivot_je_zivot_2015_plakat„Velmi si pochvaluji tento tým, tento film, tento scénář. Myslím si, že se diváci mají na co těšit.“
 
 
 
Slovenskou krásku Kristínu Pelákovou zná české publikum především jako zpěvačku a její songy Horehronie, Vráť mi tie hviezdy či Som tvoja. Dokonce reprezentovala svoji rodnou zem na soutěži Eurovision Song Contest 2010. Nedávno jsme ji mohli obdivovat i v taneční soutěži Tanec snov, kde předváděla prvotřídní výkony. Od 21. května 2015 ji můžeme vidět i v nové komedii Milana Cieslara Život je život, kde hraje krásnou policistku Lucii po boku Ondřeje Vetchého. I když se jedná o její debutovou roli, není Kristína filmem nepolíbená. Vystudovala totiž hereckou školu a na svém kontě má již několik úspěšných videoklipů. Jaké to bylo točit Život je život, nám prozradila v krátkém rozhovoru.

Červený koberec: Jak jste roli ve filmu Život je život získala?

kristina_pelakova_rozhovor_03Kristína Peláková: Byla jsem oslovená produkcí na casting. Řekli mi a mému manažerovi, že se jedná o roli policistky, ale více prozradit nechtěli. Nedostala jsem scénář, nevěděla jsem, zda to bude hodná nebo zlá policistka… Všimli si mě ve videoklipu, kde jsem si zahrála po boku Miroslava Donutila. Věděli, že jsem vystudovala herectví. Přišla jsem normálně na casting, kde jsem dostala do ruky scénář, prošli jsme si několik scén z filmu. Po čase se ozvali, že se rozhodli pro mě.

Červený koberec: Hned ve svém prvním filmu jste se musela vypořádat s dvojrolí. Mohla byste nám přiblížit Lucii jak v reálné, tak snové rovině?

Kristína Peláková: Hraji mladou policistku, která po studiu přijde do praxe mezi starší a mladší policisty. K těm ostřílenějším patří například František (Ondřej Vetchý), který se do mě platonicky zamiluje. Celý film bude mezi realitou a snem. František si mě bude brát do svých snů, kde si sám sebe představuje jako Jamese Bonda. Jednou se proměním v osudovou ženu v červených šatech, jindy se ocitneme uprostřed detektivního pátrání…

Červený koberec: Která role Vám více seděla? Policistka v opravdovém prostředí nebo snová femme fatale?

Kristína Peláková: Já jsem si užívala všechny ty role. Měla jsem stále jiné šaty, ale charakter samotné Lucie se moc neměnil. Dokonce jsem si zahrála i pirátku na lodi.

Červený koberec: Vaše postava mluví česky nebo slovensky?

Kristínkristina_pelakova_rozhovor_02a Peláková: Slovensky. Já jsem si vyloženě chtěla nechat slovenštinu, protože mě lidé, moji fanoušci znají jako slovenskou zpěvačku. Mají rádi slovenský jazyk, moje písničky, kvůli kterým chodí na moje koncerty. Přišlo mi, že by byla hloupost mluvit česky, když to neumím. To jsem přenechala profesionálům a pan režisér to respektoval. Český jazyk ale zbožňuji. Hlavně v komediích.

Červený koberec: Cítila jste se někdy v reálném životě jako osudová, snová žena?

Kristína Peláková: V tom filmu jsem se tak cítila, protože jsem to měla zahrát. Když jsem na jevišti a zpívám pro lidi na svých koncertech, tak si připadám spíš velkolepě. Ano, nazvala bych to, že se cítím velkolepě, než jako osudová žena.

Červený koberec: Stalo se Vám při natáčení, že jste narazila na scénu, se kterou jste si nevěděla rady?

Kristína Peláková: Byla tam jedna scéna, kdy jsem měla políbit svého filmového partnera, se kterým jsem se dala dohromady. Moc se mi do toho nechtělo. Byla to ale obyčejná rychlá pusa, takže jsem se nakonec odvážila. (smích) Paní Stašová mi povídala: „Proč se nechceš líbat? Proč?“ Takže mě tak trochu vyprovokovala a vyhecovala. (smích)

Červený koberec: Zhlédla jste se v roli herečky? Líbilo by se vám, kdyby přišly další nabídky?

Kristína Peláková: Určitě. Mě se to velmi líbilo. Moc jsem si to užívala. Je to pro mě velká čest, že jsem mohla spolupracovat s takto velkými jmény a herci, jako je Ondřej Vetchý, paní Simona Stašová, pan Táborský… a hromada mladých, Tereza Voříšková… Celý tým, režisér Milan Cieslar, cítila jsem se velmi dobře, nechala jsem se jím vést. Velmi hezky se ke mně choval a to já si zapamatuji, protože dnes je velmi málo uctivých, zdvořilých lidí. Velmi si pochvaluji tento tým, tento film, tento scénář. Myslím si, že se diváci mají na co těšit.

kristina_pelakova_rozhovor_01
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací