Letní shakespearovské slavnosti 2015 zahájí Romeo a Julie

tiskovka1_letni_shakespearovske_sl_2015_obr_00„Romeo, Romeo, ach, proč jsi Romeo? Zřekni se otce, zapři svoje jméno…“
 
 
 
tiskovka1_letni_shakespearovske_sl_2015_obr_02I když to venku moc nevypadá, za pár dnů, tedy 25 června startují Letní shakespearovské slavnosti 2015.  Až do 5. září 2015 si budeme moci v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě vychutnat osm shakespearovských her v podání skvělých českých a slovenských herců. Jako každý rok, i letos se můžeme těšit na speciální premiérové představení. Tentokrát volba padla na milostnou tragédii Romeo a Julie nazkoušenou pod taktovkou režisérské dvojice SKUTR (Lukáš Trpišovský, Martin Kukučka). Ti, včetně Julie, jež hraje Tereza Voříšková a chůvy v podání Nadi Konvalinkové dorazili do prostor Hudební a taneční fakulty AMU v Lichtenštejnském paláci, kde prozradili, že jejich verze ctí autorovu předlohu, ale text trochu pokrátili, aby vynikla jeho krása. Navíc se museli poprat i s využitím úžasných prostor Pražského hradu. Možná se dočkáme i překvapení v podobě zpívajícího Romea (Jan Sklenář). Jestli nám slavný Montek opravdu zapěje, se ovšem dozvíme až na premiéře.

tiskovka1_letni_shakespearovske_sl_2015_obr_01Kromě jedné z nejznámějších milostných tragédií nás čeká Mnoho povyku pro nic, Sen noci svatojánské, Zkrocení zlé ženy, Veselé paničky windsorské, Jak se vám líbí, Večer trojkráľový alebo Čo len chcete a Othello. Program oživí i ojedinělý orchestrální koncert filmové hudby nazvaný Patrick Doyle – Shakespeare in Concert. Více než 140 představení se odehraje v Praze (Nejvyšší purkrabství Pražského hradu a Lichtenštejnský palác, Hudební a taneční fakulta AMU), Brně (Hrad Špilberk), Ostravě (Slezskoostravský hrad) a Bratislavě (Bratislavský hrad).
 
 
Co: Letní shakespearovské slavnosti 2015

Kde: Praha, Brno, Ostrava a Bratislava

Kdy: od 25. června – 5. září 2015

Za kolik: od 290 Kč

Podrobnosti: LSS 2015
 
 
Jak to na tiskové konferenci k Letním shakespearovským slavnostem 2015 vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací