Richard Gere se přivítal s fanoušky a převzal Křišťálový glóbus

kviff_50_zahajeni1_obr_0050. ročník MFF KV se pyšní návštěvou charismatického Gerea a půvabné Jeny Malone.

kviff_50_zahajeni1_obr_01V pátek 3. července 2015 v Karlových Varech před hotelem Thermal šplhala vzhůru jak rtuť na teploměru, tak nervozita a napjaté očekávání všech přítomných. Po rozvinutém červeném koberci se měl totiž projít charismatický herec, kterého milují miliony žen po celém světě. Řeč není o nikom menším než o oblíbeném hollywoodském herci Richardu Gereovi.

Čekání se ale vyplatilo. Jakmile se otevřely dveře luxusního vozu, vydal se Gere, za hlasitého jásotu, vstříc k fanouškům a rozdával nejen autogramy, ale i přátelské úsměvy na všechny strany. Vzhledem k tomu, že 50. MFF KV kviff_50_zahajeni1_obr_02otevíralo drama Time Out of Mind, nesměla v Karlových Varech chybět ani jeho filmová dcera Jena Malone, kterou bezesporu znáte z populární postapokalyptické série Hunger Games.

Richarda Gerea do Varů přivedla nejen projekce zmíněného filmu, ale i ocenění. Během úvodního večera totiž převzal z rukou ředitele festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Herec byl z ocenění nadšený a velmi se mu líbil vzhled cenné sošky v podobě nahé ženy dřímající globus. Při děkovné řeči zavzpomínal nejen na více jak čtyřicet let strávených u filmu, ale vyjádřil i svůj obdiv všem tvůrcům, díky kterým snímky vznikají. Navíc byl nadšený z toho, že do programu byly zařazeny tři jeho filmy. Kromě Time Out of Mind mají diváci možnost zhlédnout legendární Pretty Woman (sobota 4. 7. od 23:00 Letní kino) a novinku Franny.

Jak vypadal zahajovací večer ve společnosti Rigarda Gerea, se můžete podívat ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací