Co vše stihl Richard Gere zvládnout v Karlových Varech?

gere_kviff_2015_01Gere podepisoval klobouky, zdravil se s fanoušky i novináři a zanotoval ústřední píseň filmu Pretty Woman…
 
 
 
gere_kviff_2015_05Pokud jste během víkendu navštívili 50. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, měli jste mnoho šancí na vlastní oči spatřit hlavní hvězdu, za všech okolností příjemného amerického herce Richarda Gerea. Ten sice v pátek osobně představil psychologické drama Time Out of Mind, kde ztvárňuje bezdomovce a převzal z rukou ředitele festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, tím ale jeho program ani zdaleka neskončil.

gere_kviff_2015_03V Konferenčním sále hotelu Thermal se konala téměř hodinová tisková konference, kde vzácný host odpovídal na zvídavé dotazy. Jednotlivé odpovědi byly opravdu vyčerpávající. Například na otázku, která se týkala příprav na natáčení snímku Time Out of Mind, Gere řekl: „Potřebuji alespoň hodinu a půl, abych mohl odpovědět na tuto otázku.“ I přesto se stihl svěřit, že když skrytou kamerou natáčeli scénu, kdy žebrá na chodníku s kelímkem z kavárny Starbucks, nikdo ho za celých 45 minut nepoznal. Záznam z konference naleznete na oficiálním YouTube kanálu Kviff.

gere_kviff_2015_04Jedna z nejočekávaněších událostí se ovšem konala v sobotu ve večerních hodinách. Do Letního kina se snažily na projekci romantické komedie Pretty Woman protlačit doslova davy. Na 7000 návštěvníků plně obsadilo nejen obrovské hlediště, ale i každý čtvereční centimetr volné plochy. Vytrvalost i ústupek z komfortu ovšem stál za to. Gere totiž dokázal, že ví, po čem jeho fanoušci touží a i přes značné intonační rezervy zanotoval úvodní melodii jeho legendárního filmu. Mraky diváků byly bez sebe radostí. Dokonce si z podia udělal panoramatickou fotografii, kterou slíbil poslat Julii, aby viděla, o co přišla. Video z Letního kina naleznete na oficiálním YouTube kanálu Červeného koberce.

gere_kviff_2015_02Poslední z jeho povinností bylo nedělní uvedení snímku Franny a posezení Na plovárně s moderátorem Markem Ebenem. Opět nechyběla chůze po červeném koberci a setkání s fanoušky. Poté, co Gere rozdal několik autogramů, se přesunul do Velkého sálu hotelu Thermal, který nepřekvapivě znovu praskal ve švech. Zde se přivítal nejen s moderátorem talkshow a diváky, ale i přítomnými fotografy, se kterými si dokonce potřásl rukou. Výběr hlavního hosta se jubilejnímu ročníku karlovarského festivalu povedl opravdu na výbornou.

Jak vypadal program Richarda Gera na MFF KV, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem oficiálním Facebook profilu.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací