Filmové události #29/15: Green Lantern má kolegy, Džin byl vypuštěn

the_hateful_eight_first_posterVojna a mír.
 
 
Ukrutný boj proti mocenským choutkám Japonců si dnes připomínají nikoliv nezajímavé herecké osobnosti od Mela Gibsona po začátečníka Codyho Walkera. Číňanům ovšem nemusí škodit jen jejich sousedé (kteří si právě prosadili militantnější zákony), ale také Irové, jejichž útok vezme živnost Jackiemu Chanovi. Až tedy porazíme ostrovanské agresory, necháme za sebe prosazovat práva poslední hvězdné bojovníky a Green Lanterny. Po vybití bojového ducha se můžeme i nadále rvát a nenávidět, ale pozor, doprovoďme to hudbou! A když už ani Raubíř Ralf nebude chtít demolovat svět videoher, ať se přidá k mírovým silám kapitána Kirka.
 

 
Český nenávistný orchestr

Quentin Tarantino po několika pokusech konečně získal pro svůj film skladatele Ennia Morriconeho (Tenkrát na Západě, Neúplatní). Hudbu k westernu The Hateful Eight nahrává s Českým národním symfonickým orchestrem v Praze právě tento víkend. Do našeho hlavního města zavítal také sám režisér.


 

Bruce a Mel zachraňují Říši středu

Mel Gibson se stal art directorem čínského historického snímku The Bombing s Brucem Willisem. Film líčí utrpení Číňanů ve městě Čchung-čching během druhé světové války. Willis hraje amerického instruktora místních pilotů.


 

První pravidlo je nezpívat o Klubu rváčů

Spisovatel Chuck Palahniuk na Twitteru prozradil další proměnu své knihy Klub rváčů. Režiséři David Fincher a Julie Taymor pracují na rock opeře podle nezapomenutelného dramatu s Bradem Pittem a Edwardem Nortonem.


 

Wolverine má přednost

Hugh Jackman opustil připravovaný snímek Collateral Beauty o deprimovaném vedoucím reklamy kvůli natáčení nového Wolverina. Jako náhrada za něj je zvažován Johnny Depp.


 

Začátek Codyho dráhy

Cody Walker, bratr a dublér zesnulého herce Paula Walkera, získal první samostatnou filmovou roli. V historickém akčňáku U.S.S. Indianapolis: Men of Courage s Nicolasem Cagem se bude snažit o přežití na lodi zasažené japonským torpédem. Indianapolis krátce předtím doručila části pro atomovou bombu, která zničila Hirošimu.


 

Kdo poštve Chana proti Irům?

Thriller s Jackie Chanem The Foreigner si obhlíží další režisér – Martin Campbell (Green Lantern, G.I. Joe 3). Jackie přijde při útoku irských teroristů o svou restauraci v Londýně a kvůli liknavosti úřadu se rozhodne najít pachatele sám. Scénář vychází z románu The Chinaman od Stephena Leathera.


 

Někdo z tohoto domu je vrah

James Franco zfilmuje krimi-thriller spisovatele Alexe Marwooda The Killer Next Door. Šest zoufalých nájemníků na adrese 23 Beulah Grove se musí spojit, když dojde k strašlivé události. Pět z nich ovšem neví, že s nimi žije vrah, jenž si již vybral svou příští oběť.


 

Jurské války

Nová trilogie Star Wars má již přidělené režiséry J.J. Abramse a Riana Johnsona. Ale co Epizoda IX? Podle serveru El Mayimbe ji nejspíš natočí Colin Trevorrow (Jurský svět).


 

Dostaň se na palubu Enterprise!

Pokud jste ochotni věnovat alespoň deset dolarů na charitu, můžete se objevit ve sci-fi Star Trek Beyond. Od 14. července do 1. září tohoto roku máte možnost zúčastnit se slosování v rámci iniciativy „Star Trek: To Boldly Go“ na oficiální adrese. Kromě absolutního výherce, na nějž čekají kamery a ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu, bude vybráno ještě šest dalších šťastlivců, kteří se musí spokojit „pouze“ s výletem do Vancouveru, setkáním s herci a zhlédnutím hotového díla. Od darované částky 25 dolarů získá každý přispěvatel dárek na památku. Jak vyplývá z oznamujícího videa, k posádce se skutečně již připojil herec Idris Elba.


 

Jste obklíčeni zelenými lucernami!

Reboot superhrdiny Green Lanterna ponese název Green Lantern Corps. Titul odkazuje na koncept z komiksů, kde existuje celá armáda Green Lanternů, rozdělená do dvojic, každé chránící svůj vesmírný sektor.


 

Řeknete Tildě, že je stará?

Tilda Swinton dle očekávání vstoupila do marvelovky Dr. Strange jako Prastará, učitelka titulního hrdiny (Benedict Cumberbatch).


 

Spider-Manova estráda

Nový reboot Spider-Mana zřejmě napíší John Francis Daly a Jonathan M. Goldstein (Šéfové na zabití 2, Kouzelníci). Jak je vidět, příští mutace zanese Petera Parkera skutečně do komediálnějšího světa.


 

Kdo se nebojí duchů?

Dan Aykroyd, představitel jednoho z původních Krotitelů duchů se objeví i v „Krotitelkách“ jako řidič taxíků, který zopakuje slavnou hlášku „Nebojím se žádného ducha.“ Aykroyd roli parodoval již v Casperovi, kde nedokázal porazit dětské strašidlo.


 

Já to stále rozbíjím!

Svět videoher se opět otevírá. Herec John C. Reilly potvrdil pokračování animovaného disneyovského hitu Raubíř Ralf.


 

Příběhy v lampě

K sequelu v animaci musí Disney přidat ještě další hraný remake a jeho pozornost nejnověji zaujal Aladin. K původní pohádce vznikne prequel, jehož protagonistou bude Aladinův veselý džin.


 

Náhradní hvězdný bojovník

Scénárista Jonathan Betuel předělává pro televizi svůj kultovní sci-fi snímek Poslední hvězdný bojovník. Vášnivý hráč videoher Alex Rogan (Lance Guest) byl skrze svou zábavu naverbován k ochraně mimozemské civilizace. Seriál se má více zaměřit na prosazování mezihvězdného práva a společnost Surreal pro něj připravuje scény z konzolí virtuální reality.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací