Premiéra dokumentu Od neuronů k nirváně

Od_neuronu_k_nirvane_posterVědecko-populárních dokumentů s tématikou psychedelik se objevuje stále více.
 
 
 
Není divu, psychedelika jsou vzhledem k pozitivním výsledkům výzkumů možností jejich terapeutického užívání stále aktuálnější. Oliver Hockenhull natočil v roce 2013 dokument Od neuronů k nirváně, který z pohledu vědců i pacientů poukazuje na obrodu psychedelik jakožto léčiv. Prostřednictvím rozhovorů s odborníky ze světa psychedelik v dokumentu představuje aktuální výsledky výzkumů, tradici užívání psychedelických látek a zaobírá se i otázkou legalizace a lidských práv.

Od_neuronu_k_nirvane_plakatČeskou premiéru, pořádanou Českou psychedelickou společností, bude mít snímek v Brně 22.9. 2015 v 18:00 v Kině Art, v Praze pak 12.10. Praze v Bio Oku. Po projekcích bude vždy následovat panelová diskuze, kde diváci dostanou prostor zeptat se na nezodpovězenou otázku některého z odborníků na psychedelika, drogy či změněné stavy vědomí.

Účast v Brně přislíbili (účastníci pražské projekce zatím nejsou potvrzení):

  • > MUDr. Tomáš Páleníček, Ph.D. – psychiatr a výzkumník, Národní ústav duševního zdraví
  • > Mgr. et Mgr. Miroslav Horák, Ph. D. – antropolog, Mendelova univerzita
  • > PhDr. Roman Hytych, Ph.D. – psycholog a psychoterapeut, Masarykova univerzita
  • > Mgr. Jakub Černý – psycholog a sociální pracovník, Česká psychedelická společnost

 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací