Filmové události #42/15: Wes cvičí psy, Hulkovi pomáhá Thor, Ron hledá zvířata

a_good_day_to_die_hard_poster1V nouzi poznáš přítele.
 
 
Dnes vás mnohé náměty upozorní na to, že i ti nejsilnější z nás občas potřebují pomoc. Doctor Strange zřejmě přijme pomocnou ruku ošetřovatelky, Battle Angel Alita vděčí za svůj život lékaři a záchrana Hulka, to už si žádá celého Thora. Pomůže někdo také Nelidem? Určitě se zaradujete, pokud máte rádi psy, dinosaury (a jiná zvířata velikosti dinosaurů) a skřety, naopak čarodějnice byste nejradši sežehli ohněm pekelným. Když zatoužíte po realitě, jen tu pro vás nachystáno mnoho hollywoodské akce a pouličního násilí.
 

 
Fantastický Pes

Režisér Wes Anderson se po Grandhotelu Budapešť vrací k stop-motion animaci, s jejíž pomocí před lety stvořil Fantastického pana Lišáka. Hrdiny nového díla, údajně silně inspirovaného Japonskem, bude ovšem parta psů. Nikoliv štěků, ale hlavních rolí se dočkají Bryan Cranston, Edward Norton, Jeff Golblum a Bob Balaban.


 

Smrtonosná minulost

Smrtonosná past nejspíš sklapne pošesté. Fox údajně plánuje zvláštní druh prequelu ke slavné akční sérii, v němž by John McLane (Bruce Willis) vystoupil ve své současné podobě, hlavní příběh by však neslo jeho mladší já z roku 1979.


 

Dieselův DJ

Do dalšího dobrodružství pošle Vina Diesela v akčňáku xXx 3 režisér D.J. Caruso (Jsem číslo čtyři, Už se nebojím).


 

Projekt vdova

Připravovaná komedie podle humoristické knihy Projekt manželka utrpěla tento týden dvojitý úder. Nejdřív ztratila Jennifer Lawrence, představitelku jedné z hlavních rolí a vzápětí ji opustil i režisér Richard Linklater.


 

Ničení města získalo strůjce

Scénárista John Ridley (12 let v řetězech) natočí historický film o násilnostech v Los Angeles z roku 1992. Když byli zproštěni viny dva policisté, kteří skoro ubili černošského motorkáře, vypuklo ve městě drancování. Celkově si vyžádalo 50 mrtvých a přes 2 300 zraněných.


 

„Zřela jsem obra zeleného, plného hněvu, svolného k nakopání Lokiho zadku. Ví někdo víc?“

Chudák Hulk zřejmě ani ve třetí marvelovské fázi nedostane svůj vlastní snímek. Naštvaný superhrdina se nicméně může objevit „u kolegy“. Ve filmu Thor: Ragnarok se prý vypravíme na „vzdálenou planetu, která není Asgardem“, takže se nabízí komiksový příběh Planet Hulk. Bruce Banner se zde ocitl na světě známém jako Sakaar, kde je zotročen a přinucen bojovat v gladiátorských hrách.


 

Nelidé v krizi?

Nedávné události ve společnosti Marvel Studios přiměly tvůrčí proces a společnost jako takovou daleko těsněji k nadřízenému celku Disneyho. Podle anonymního zdroje citovaného stránkou Bleeding Cool byl po změnách tvůrčích plánů úplně zrušen film o vylepšených lidech Inhumans, plánovaný na 12. července 2019. Rasa se v minulosti již představila díky seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Definitivního potvrzení jsme se však zatím nedočkali.


 

Chirurg potřebuje zdravotní sestru

Server Latino Review možná odkryl roušku tajemství kolem postavy Rachel McAdams v Doctoru Strangeovi. Místo lásky hlavního hrdiny podle něj hraje Christine Palmer alias Night Nurse, tedy Noční sestru, ošetřovatelku superhrdinů.


 

X-Men: Vyučování pokračuje

Kromě toho, že chystá pro X-Meny apokalypsu, plánuje Fox i televizní seriál ze světa utlačovaných mutantů s pracovním názvem Hellfire. V 60. let se mladý agent dozví o ambiciózní ženě se superschopnostmi, organizující vlastní skupinu k ovládnutí světa.


 

Pekelný skřet z hlubin vesmíru

Harrypotterovský spin-off Fantastická zvířata a kde je najít stále obsazuje své představitele a nedávno se mu podařil úlovek hvězdného jména. Ron Perlman se v minulosti změnil pod tunou make-upu na pekelníka Hellboye nebo (ddo by na to vzpomínal?) remanského místokrále ve Star Trek X: Nemesis. V kouzelnickém světě na něj čeká role skřeta. Že by Mlok Scamander (Eddie Redmayne) taky potřeboval peníze od Gringottových?


 

Univerzum pro příšery

Vedení Legendary Pictures potvrdilo plány na úzce propojený svět snímků Kong: Skull Island (2017), Godzilla 2 (2018) a Godzilla vs King Kong (2020). Studio navíc nyní vlastní práva na další japonská obří monstra. V sequelech se tudíž mohou objevit pteranodon Rodan, můra Mothra a trojhlavý drak Král Ghidorah.


 

Cameron opouští bojového anděla

James Cameron dal po neustálých odkladech oficiálně ruce pryč od adaptace mangy/anime Battle Angel Alita. O filmové zpracování nyní podle serveru The Hollywood Reporter usiluje režisér Robert Rodriguez (Spy Kids, Sin City). Alita je jméno opuštěné kyboržské ženy s amnézií, jíž se ujme lékař Daisuke Ido a vytvoří z ní supersilnou bytost. Žena si navíc z předchozího života pamatuje užitečné bojové umění.


 

Padesát odstínů Cruelly

Disneyovský hraný příběh o zlotřilé Cruelle De Vil získal scénáristku se zajímavou minulostí. Kelly Marcel po seriálu Terra Nova a životopisném snímku Zachraňte pana Bankse vyplodila scénář k Padesáti odstínům šedi. Cruella by to zřejmě považovala za barvy nehodné jejího šatníku.


 

Za každou epizodu jeden drobek chleba

Pokračování akčního hororu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic sice nedávno získalo nového režiséra, Paramount by nicméně mohl koncept oživit spíše na televizních obrazovkách. Otázkou je, zda-li případný seriál bude na původní snímek navazovat, nebo začne s příběhem od začátku.


 

Hyjé, tyranosaure!

Plundrování kreslených seriálů z 80. let patří k dalším nekončícím trendům. Společnost Mattel spolu se studiem Solipsist Films chce v hraném světě vdechnout nový život krátkému příběhu Dino-Riders. Vesmírná válka mezi vyspělými lidmi Valoriany a zlými Rulony začala v budoucnosti, avšak přesunula se do minulosti. Pokus valorianského vůdce o útěk zavedl příslušníky obou stran na prehistorickou Zemi, kde proti sobě bojovali na zádech ochočených (nebo zotročených) dinosaurů.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací