Filmové události #47/15: Memonto kráčí do budoucnosti, Lara má pána, Edgar si hraje se stíny

gympl_plakatNástup ambiciózních zombií.
 
I když dnes ve zprávách nenajdeme žádné obživlé mrtvoly, můžeme spatřit zombie, kam se podíváme. O nový život se hlásí Memento, Mzda strachu, Freddie Mercury, ženy Pobřežní hlídky, hororové postavy (z nichž někteří jsou „skuteční“ nemrtví) a nesmrtelní titáni literatury typu Merlina a Ledové královny. Ne každé zmrtvýchvstání musí skončit špatně. Nenarážím ani tak na Ježíše Krista, jako spíš na naši spasitelku z videoher – Laru Croft, ve všech médiích mládnoucí.
 

 
V Cannes zazní Mlčení

Silence, historické drama režiséra Martina Scorceseho, si zřejmě premiéru odbude příští rok na Festivalu v Cannes. Příběh podle knihy Mlčení spisovatele Šúsaku Endóa vypráví o jezuitských kněžích, čelících japonské perzekuci kvůli šíření křesťanství. V hlavních rolích vystupují Andrew Garfield, Adam Driver a Liam Neeson.


 

Zapomněli jsme na Memento?

Memento, legendární thriller Christophera Nolana z roku 2000, si podle studia AMBI Pictures zaslouží remake. Originál v obráceném pořadí vyprávěl epizody ze života Leonarda Shelbyho (Guy Pearce), muže bez dlouhodobé paměti, kterak se snažil vyřešit a pomstít vraždu manželky.


 

Vorlova díla online

Tomáš Vorel pokračuje v poskytování svých filmů na Youtube. Jako vůbec první český producent se k tomu rozhodl nejprve s komedií Gympl, nyní k ní přidal i Ulovit milionáře a v budoucnu můžeme počítat i s Vejškou.


 

Iceman se vrací do služby

Val Kilmer kývl i bez znalosti scénáře na návrat do světa Top Gunu v roli Toma „Icemana“ Kazanského. Očekávaný sequel již ulovil i Toma Cruise alias Mavericka. Natáčení však zatím stále není jisté.


 

Mzda strachu znovu vyplácena

Ben Wheatley (Seznam smrti, Pole v Anglii) jedná o natáčení remaku Mzdy strachu. Původní snímek z roku 1977 se první předělávky dočkal již v 70. letech. Skupina lidí různých národností se ve středoamerickém městečku snaží uniknout bezútěšné životní situaci. To jim umožní požár na místním ropném poli a následovná nabídka přepravit přes 500 km dlouhou cestu náklad nitroglycerinu. Jakákoliv neopatrnost je tedy může stát život.


 

Každý toho trochu chce…

Novinka Richarda Linklatera (Chlapectví) Everybody Wants Some poslouží jako úvodní projekce multimediálního festivalu South by Southwest 2016, jehož začátek připadá na 11. března příštího roku. Snímek sleduje v 80. letech minulého století skupinu vysokoškolských baseballových hráčů, kteří se o víkendu snaží prodrat nově nabytými svobodami a zodpovědností.


 

Samotář statečný

Casey Affleck bude režírovat western s Joaquinem Phoenixem Far Bright Star podle šest let staré stejnojmenné knihy. Phoenix v něm hraj jednoho z party mužů pronásledujících mexického generála Pancho Villu. Po zničujícím útoku se však ocitá v poušti sám.


 

Teorie Queenů

Pomalu se rodící životopis o zpěváku Freddiem Mercurym získal scénáristu Anthonyho McCartena, jenž nás přesvědčil o svých schopnostech, když totéž udělal pro biografii Stepehena Hawkinga Teorie všeho. Film o Mercurym nejspíš ponese název Bohemian Rhapsody a hlavním kandidátem na roli slavného hudebníka je Ben Whishaw.


 

Pobřežní hlídku posílila Summer

Alexandra Daddario (San Andreas) bude spolu s Dwaynem Johnsonem symbolizovat celovečerní zpracování seriálu Pobřežní hlídka. Získala hlavní ženskou roli, tedy Summer Quinnovou, v původním seriálu představovanou Nicole Eggert. Nová CJ Parkerová (Pamela Anderson) by měla být odhalena již brzy.


 

Temná Liga spravedlivých

Tak trošku jiné (okultistické) superhrdiny z projektu Justice League Dark sice Guillermo Del Toro opustil, ale brzy by mohli najít nového režiséra. V úvahu připadají Fede Alvarez (Lesní duch) a tvůrčí dvojice Aharon Keshales a Navot Papushado (Vzteklina). Z herců jsou zatím žádáni Colin Farrell (mág John Constantine), Ewan McGregor (pekelník Jason Blood/The Demon), Ben Mendelsohn (šílený vědec Anton Arcane), Monica Bellucci (věštkyně Madame Xanadu) a Ron Perlman (stvoření z bažin The Swamp Thing).


 

Vetřelec a Mojžíš?

Sotva, co jsme si v souvislosti se sequelem k Prometheovi začali zvykat na název Alien: Paradise Lost, nahradili jej Ridley Scott a spol. jiným religiózním titulem – Alien: Covenant, tedy Vetřelec: Úmluva. „Covenant“ má být ovšem hlavně název nové vesmírné lodí, jejíž posádka narazí na nebezpečný svět, obývaný pouze androidem Davidem (Michael Fassbender). Postavu Dr. Shawové (Noomi Rapace) popis děje zatím nezmiňuje. Záhady mají být objasněny 6. října 2017, kdy snímek dorazí do kin.


 

Kdo běží na ostří….

Ryana Goslinga uvidíme v Blade Runnerovi 2, jak sám herec nedávno dosvědčil. Zároveň dodal: „Je ve mně čip, a pokud řeknu cokoliv dalšího, tak exploduje.“


 

Aven… Horangers, do zbraně!

Producent Alex Kurtzman ozřejmil nový plán společnosti Universal na vznikající společný svět klasických hororových monster. Mumie, Vlkodlak, Frankensteinova nevěsta a další netvoři mají zkoumat svou identitu a místo ve světě. Na druhou stranu, o hororový aspekt jejich dobrodružství nemáme být ošizeni.


 

Tomb Raider: Mistr zapomenutého remaku

Lara Croft o sobě dala znovu vědět i ve filmové podobě. Třetí pokus zpracovat videoherní sérii Tomb Raider na sebe vzal norský režisér Roar Uthaug, jenž tak poprvé natočí anglicky mluvící snímek. Jeho nevelká, avšak různorodá práce zahrnuje horor Ledová smrt, pohádku Magické stříbro, historické drama Útěk a thriller Vlna. Sexy archeoložka už asi nikdy nebude vypadat jako Angelina Jolie, neboť stejně jako nové hry se i nadcházející filmy zaměří na její mladou, neostřílenou verzi.


 

Zloun příštího věku

Ve hraném filmu podle slavné mangy/anime Ghost in the Shell se Scarlett Johansson si blíže nespecifikovanou zápornou postavu zřejmě zahraje Sam Riley (Byzantium, Zloba – královna černé magie).


 

Lovec v Ledovém království?

Společně s prvními plakáty a trailerem se objevil na internetu i popis děje fantasy sequelu k Sněhurce a lovci s názvem The Huntsman: Winter’s War. Do pohádkového království se vrací ledová královna s mrazivými kouzly jménem Freya (Emily Blunt), kdysi zrazená sestra zlé Ravenny (Charlize Theron). Místo aby si zazpívala „Let It Go“, vzkřísí záporačku s pomocí jejího zrcadla. Strašlivé spojenectví obou sester se vydává porazit Lovec (Chris Hemsworth) a nejspíš i jeho válečnice Sara (Jessica Chastain).


 

První nájemník Temné věže?

Matthewa McConaugheyho si podle serverů Variety a The Wrap vyhlédli tvůrci adaptace Temné věže, fantasy ságy Stephena Kinga. Přinejmenším podle The Wrapu si herec může vybrat z rolí poutníka Rolanda a čaroděje Padicka.


 

Wrightova stínohra

Režisér Edgar Wright (Jednotka příliš rychlého nasazení, U Konce světa) napíše i natočí nový animák pro DreamWorks, zaměřený na svět stínů. Koncept nemá podle všeho žádnou souvislost s odleženým projektem Me & My Shadow.


 

Merlin: mladá léta

Scénáristka Philippa Boyens pomáhala Peteru Jacksonovi s vytvářením filmového Pána prstenů, takže je asi jednou z nejpovolanějších osob pro ztvárňování fantasy na stříbrném plátně. Pro Disneyho nyní k natáčení připraví děj knižní série The Merlin Saga spisovatele T. A. Barrona. Nejslavnější britský mág (Harry je až druhý), v knihách pojmenovaný Emrys, se snaží porozumět svým kouzelným schopnostem a rozluštit tajemství vlastního původu.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací