Bojujte s nemocí pomocí šesti filmů!

televize_otaznik_plakat_ck_v2I ti nejlepší někdy podlehnou… nemoci!
 
 
Také vás už dostihla chřipka, rýmička nebo jiná devastující choroba, a v mžiku vás připravila o všechny síly? Co teď s tím? Recept Červeného koberce je jednoduchý. Inspirujte se bojem filmových hrdinů s rozličnými viry a smrtícími hrozbami. Po zhlédnutí peripetií hlavních postav se jistě budete navzdory vašemu (samozřejmě velice vážnému) stavu cítit lépe.
 

 
Smrtící epidemie

Tento bacil řádil v kinech již v roce 1995, ale pořád se na něj dívá dobře. Africký virus se začne šířit v moderní Kalifornii a je nutné nejen vynalézt protilátku, ale i bojovat s “těmi nahoře”, kteří chtějí srovnat se zemí jedno nevinné městečko. Toto drama není nijak zvlášť nadprůměrné, ovšem zvýšenou teplotou otupělé smysly ho jistě ocení. Už kvůli skvělému obsazení. Vedle Dustina Hoffmana se zde objeví Kevin Spacey, Morgan Freeman, Rene Russo, a také roztomilá opička odvádí strhující výkon.

Dokonalý smysl

Dává vám láska a vztahy dokonalý smysl? A k čemu jsou lidem vlastně smysly? Propojení romantické zápletky a viru ohrožujícího celé lidstvo v natolik kvalitním provedení se jen tak nevidí. A výběr herců neochudí pány ani dámy: epidemioložku Susan představuje Eva Green, jejího milého Michaela zase Ewan McGregor.

Potomci lidí

Silným hereckým obsazením disponuje i tento film. Theo (Clive Owen) žije v nedaleké budoucnosti, kde už se nerodí žádné děti, a lidstvo čelí svému vymírání. V pochmurném a rozvráceném světě přijde změna až s Julian (Julianne Moore), která pod svými ochrannými křídly ukrývá zázrak: těhotnou ženu. A tu musí Theo ochránit. Alfonso Carón s přehledem vytvořil skvělou atmosféru a strhující příběh.

Já, legenda

Zde se podíváme do doby, kdy už to lidstvo “má za sebou”. Tedy většina obyvatel planety zahynula, nebo zmutovala. Jediným zdravým exemplářem je vědec Robert (Will Smith), který žije osamoceným životem a snaží se najít další zdravé lidi, stejně jako lék na virus, který by mohl vytvořit ze své zdravé krve. I když možná nejste příznivci právě Willa Smitha, v tomto snímku mu dejte šanci.

Je to i můj život

Závěrečným tipem je už opravdu silně na emoce hrající film, ale něžnější část diváků to určitě ocení, zvláště s chřipkou oslabeným organismem. Malou Annu si rodiče pořídili jako zdroj “náhradních součástek” pro svou starší dceru, která bojuje s leukémií. Jednoho dne se Anna vzbouří, najme si právníka (Alec Baldwin) a začne bojovat za právo rozhodovat o svém těle sama. Do toho sledujeme pomalu umírající Kate a rozpadající se rodinu. Ovšem nic není tak, jak se zdálo.

Philadelphia

Mladý gay umírá na AIDS, a aby toho nebylo málo, jeho zaměstnavatelé se k němu zachovali dost sprostě. Takže pěkně k soudu s nimi! Filmoví fanoušci narození v době, kdy vznikalo toto výjimečné dílo, mají dnes už po maturitě. Na starší snímky by se ale nemělo zapomínat, navíc je zábava sledovat mladičkého Toma Hankse a Denzela Washingtona. Ve snímku je poněkud vyšší koncentrace klišé, ale… ale co!


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací