Francouzský spisovatel Bernard Minier přijel do Prahy pokřtít Kruh

krest_kruh_obr_00Po Mrazu nám Bernard Minier servíruje Kruh.
 
 
 
Vyšetřovatel Martin Servaz se vrací do služby. Tentokrát nás případ mrtvé ženy přivede do městečka Marsac v Pyrenejích, ze kterého se vyklube nejnebezpečnější a nejosobnější vyšetřování Servaze ze všech. Tedy alespoň dosud. Mráz, první díl série s tímto vyšetřovatelem a jeho autor Bernard Minier získali v roce 2012 ocenění Crime Novel Prize. Jen ve Francii se prodalo více než 900 000 kusů knih Bernarda Miniera a byly přeloženy do 14ti světových jazyků, zaslouženě tak tento umělec patří mezi významné francouzské spisovatele.

Bernard Minier přijal pozvání a přijel do Prahy, aby zde thriller Kruh osobně představil a pokřtil kapkou perlivého moku. Do Paláce knih Luxor přišel nejen nespočet českých fanoušků, ale i několik až z Francie. Dvojice francouzských dam v první řadě byla z návštěvy jejich oblíbeného spisovatele nadšená, s knihami ochotně pózovala a s úsměvem si běžela pro vysněný autogram i společnou fotografii.

Mezi dotazy, které Bernard Minier zodpovídal, byla i otázka, zda se mu vyšetřovatel Martin dostal někdy do snů, když s ním tráví tolik času. „Ne, spím velmi dobře a mám velmi málo snů. Sním dostatečně během dne,“ svěřil se Minier. Pokud dáváte přednost audiovizuální podobě zpracování knih, potěší vás, že v zimě jedna francouzská společnost zahájila natáčení seriálu na motivy první Bernardovi knihy Mráz.

Jak to na křtu a autogramiádě francouzského spisovatele vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací