Denisa Pfauserová se svěřila, jaké to je hrát rozmazlenou princeznu z pohádky

denisa_rachanda_rozhovor_foto_02„Rozmazlená. Rozmazlený fakan. To mluví za všechno.“
 
 
 
Krásné šaty, přepychové šperky, chrabří princové a hory sloužících… Kdo z nás by se jednou nechtěl ocitnout v roli pohádkové princezny. Denise Pfauserové se tento sen splnil. Zahrála si totiž rozmazlenou princezničku Markétku v nové pohádce Řachanda. Pokud jste zvědaví, co ji na tuto roli řekla maminka, který kostým patří mezi její nejoblíbenější a jaké to je hrát po boku krále s tváří Jana Hrušínského, začtěte se do krátkého rozhovoru.
 

 
Červený koberec: Jaká je princezna, kterou hrajete v pohádce Řachanda?denisa_rachanda_rozhovor_foto_05

Denisa Pfauserová: Rozmazlená. Rozmazlený fakan. To mluví za všechno. Opravdu jak pětiletá rozmazlená holčička, která vždycky dostala všechno, co chtěla. Tím si upevňuje svoji pozici. Všichni ze štábu si dělali legraci, protože často říkám, jak kolovrátek: „Nechci, nechci, nechci“ A protože ve své rozmazlenosti nechá pokácet les v Kouzelném království, tak jí Paní lesa začne převychovávat…

Červený koberec: Jak se Vám taková princezna hrála? Je to Vaše první princezna?

Denisa Pfauserová: Je to moje první princezna. Hrála se mi krásně. Ony se vždycky hrají líp takové ty postavičky, groteskní charaktery než ty unylé hodné princezny. Je hezké být v očích těch malých diváků za tu hodnou, ale tohle je větší sranda.

denisa_rachanda_rozhovor_foto_03Červený koberec: A má něco z Vás?

Denisa Pfauserová: Tak určitě. Teď jsem odpověděla jako hokejista. (smích) Když si maminka četla scénář, tak říkala, že je to přesně napsané na mě. (smích) A jako každá malá holka i já jsem si před zrcadlem představovala, že jsem princezna. Zkoušela jsem si ty manýry, ach a och… (smích)

Červený koberec: Jak dlouho trvá, než se zrodí filmová princezna?

Denisa Pfauserová: V maskérně strávím asi hodinu a půl. Důkladné líčení, z každého pramínku se musí udělat kudrna…

Červený koberec: Pro roli jste musela změnit i barvu vlasů, byl to pro Vás velký ústupek?

Denisa Pfauserová: Já ve všem paní režisérce stoprocentně důvěřuji. Je to podle mě jedna z nejlepších režisérek. Takže když jsem věděla, že to ona vidí tak, tak jsem jí důvěřovala. Když jsem přišla ke kadeřníkovi a řekla, že chci zesvětlit o dva odstíny a on mi ukázal blond jak Barbie od Mattela, tak jsme nakonec zvolili jen jeden odstín. Ale po natáčení se vrátím ke své původní barvě.

denisa_rachanda_rozhovor_foto_01Červený koberec: Jak jste se vlastně k roli dostala? Absolvovala jste náročný casting?

Denisa Pfauserová: Role princezny mi byla nabídnuta přímo. Na castingy většinou moc štěstí nemám, protože jsem vždycky ta druhá. (smích)

Červený koberec: Jak se Vám spolupracovalo s panem Hrušínským, Vašim filmovým tatínkem?

Denisa Pfauserová: No výborně. On je výborný komik. Dalo by se říci, že jsme se rozesmávali navzájem, i když jsme to na kameru nedávali znát, protože to se pak nedá dál točit. Dokonce jsem se dívala na záběry, kde spolu nehrajeme, kde on jedl brambory, nebo něco takového a bylo to strašně vtipné. Navíc s Honzou Hrušínským hrajeme v Divadle Na Jezerce, takže se známe.

premiera_rachanda_foto_06Červený koberec: Absolvovala jste scénu, ze které jste měla strach?

Denisa Pfauserová: Měla jsem docela strach ze scény unášení nevěsty, protože jsem se bála, aby to vyznělo vtipně a mile, a nevypadalo to hloupě a nazkoušeně. Bylo to dost pohybové. Spočívalo to v tom, že jsem dostala čichnout Ochablíku, takové byliny a po níž postupně začnou ochabovat svaly. Nejdřív obličej, pak jedna ruka, druhá ruka… Aby to vypadalo nějak přirozeně a uvěřitelně, tak jsem si říkala, že to bude docela kumšt. Nakonec se to ale povedlo, myslím si, že snad i dobře.

Červený koberec: Jako princezna určitě vystřídáte spoustu šatů, jaké je Vaše princeznovská garderoba?

Denisa Pfauserová: Moje nejoblíbenější šaty jsou zlaté, ale skoro jsem se do nich nemohla dostat, protože byly dělané na benátskou noc pro nějakou modelku 90-60-90. (smích) Říkala jsem si, že když se pro ně nenajde scéna, tak si je vezmu třeba na premiéru. Ještě mám růžové a svatební. Ty svatební na mě na zkoušce působily velmi chudě. Později je ale pošili perličkami, kamínky… Velmi vtipné jsou ty na spinkání, takové kraťásky s obrovskou košilkou, ve které jsem vypadala jak cukrová vata. Do lesa mám takovou jakoby růžovou noční košili, ve kterých se máchám v rybníce, a Paní lesa mi dá zlaté šaty.

Červený koberec: Líbilo by se Vám vrátit do středověku a nosit pořád princeznovské šatičky?

Denisa Pfauserová: Většina kostýmů byla šitá přímo na mě, ale ty korzety a obruče, když to máte na sobě celý den, tak už se těšíte, až se z toho svléknete. Už bylo princezny dost a zpět do džínů.
 
denisa_rachanda_rozhovor_foto_04
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací