Velikonoční snímky nabízí pohádky, krváky i drama!

televize_otaznik_plakat_ck_v2Stačí si vybrat, na co máte při pojídání vajíček a čokolády náladu.

Počasí na Velikonoce ještě není úplně jarní, ale nejdůležitější je, že máme volno. A tím pádem i čas na filmy. Ať už koukáme s ratolestmi, nebo vybíráme tak, abychom udělali radost sobě, můžeme zůstat u tématiky těchto svátků. Připravili jsme přehled nejvýraznějších či nejpovedenějších snímků nejrůznějších žánrů, prostě od každého trochu.

Velikonoce pro nejmenší:

Hop

Pohádka, ve které se propojuje animovaný svět s reálným. Rebelský zajíc-puberťák se odmítá stát Velikonočním zajíčkem a místo toho se vydá do Hollywoodu, kde se spřátelí s podobně nedospělým Fredem. Který je člověk. Časem se ale oba budou muset naučit dospět a převzít zodpovědnost za svou budoucnost. A možná také za budoucnost Velikonoc. V původním znění navíc potěší dospělácké publikum hlasy hvězd jako Hugh Laurie, Russell Brand a Hank Azaria.

Legendární parta

Když se bytosti, které běžně dělají lidem radost, rozhodnou zachraňovat svět, může to kdekoho překvapit. Tým superhrdinů se obvykle neskládá z velikonočního zajíčka, zubní víly, Santy Clause a některých méně známých pohádkových potvůrek. Celkem netypická pohádková stvoření ve velmi netradičních rolích stojí za vidění. V originále jim propůjčil hlas například Alec Baldwin, Hugh Jackman, Isla Fisher a Jude Law.

Velikonoční taškařice Králíčka Bugse

Pokud chcete s dětmi strávit čas u pohádky, která také vám připomene mladá léta, tak můžete zabrousit ve filmové historii až do roku 1977. Asi není třeba představovat charaktery Looney Tunes, protože Bugs Bunny v tom rozhodně nezůstane sám. Zvlášť, když je mu zle a nemůže tak vykonávat své důležité velikonoční povinnosti.

„Dospělácká“ zábava:

Hank a Mike

Nejlepší kamarádi Hank a Mike jsou naprosto rozdílní, ale skvěle se doplňují, a navíc pracují jako velikonoční zajíčci. I když je to práce jen na jeden den v roce, dělají ji s láskou a spolehlivě. Kvůli personálním změnám ve společnosti obstarávající veškeré svátky ale dostanou výpověď a skončí na úřadu práce. Začnou propadat alkoholu a depresím, až realita začne ohrožovat i jejich přátelství. Kanadská bizarní komedie je poměrně příjemnou oddechovkou.

Critters 2

Ze strašlivých událostí s příšerkami z vesmíru v městečku Grover Bend už se stala vtipná historka, které nikdo nevěří. Obyvatelé poklidného místa ale zažijí Velikonoce, o kterých se jim ani nesnilo, a to už jim do smíchu nebude. Místo kraslic se ve spokojených domácnostech ocitnou vejce se zárodky Critters. Až se vzteklé potvůrky proberou k životu, začne pořádná zábava, která má prvky hororu, ale dnes už je spíše úsměvná.

Easter Bunny, Kill! Kill!

Velmi bizarním kouskem, který by ale byla věčná škoda vynechat, je nízkorozpočtová podívaná plná vskutku prapodivných až úchylných postav. Název napoví i divákům nepříliš zběhlým v angličtině. Týraný chlapec si vysní velikonočního zajíčka jako svého zachránce před mizerným životem. On se opravdu zjeví. A od té chvíle poteče krev. Jde o hororovou pohodu s jistou nadsázkou, ke které patří pivo a popcorn.

Umučení Krista

K Velikonocům ale samozřejmě patří také zcela vážné téma, a to náboženské. Takových filmových kousků je spousta, jmenujme tedy alespoň jeden. Kontroverzní projekt Mela Gibsona, který se ujal jak scénáře, tak režie, vzbudil svého času mnoho vášní a diskuzí. Jelikož vypovídá o posledních hodinách Kristova života, jde o drama s mnoha brutálními scénami, velkolepé a stylizované.


Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací