Filmové události #32/16: Brie je Captain Marvel, Willem přináší smrt, Channing přichází z moře

Blair_Witch_2016_posterNechť Comic-Con vydá svá tajemství.
 
 
Přinášíme některé zajímavosti z informacemi nabitého Comic-Conu, které jistě mnohé z vás překvapí. Obsazena byla nová superhrdinka, tentokrát s filmem jen pro sebe. Znenadání se vrátila stará známá čarodějnice a světa anime se neštítí Willem Dafoe. Ošizeni nebudou dnes milovníci paranormálních romancí, jelikož jednu takovou nepravděpodobnou lásku si prožije Channing Tatum.
 

 
Profesor a šílenec

Herci Mel Gibson a Sean Penn zřejmě společně obsadí snímek Professor and the Madman. První z nich se obuje do bot profesora Jamese Murraye, pracujícího na Oxfordském slovníku angličtiny. S více jak 10 000 hesly mu přitom pomohl bývalý vojenský chirurg W. C. Minor (Penn), který po zážitcích v americké občanské válce trpěl paranoiou a bludnými představami.

Zemřel David Huddleston (17. 9. 1930 – 2. 8. 2016)

V pětaosmdesáti letech zesnul americký herec David Huddleston. Jeho tvář byla známá hlavně z televizních seriálů, roku 1998 se však divákům nezapomenutelně vryl do paměti svým ztvárněním protivného staříka Jeffreyho Lebowski z černé komedie Big Lebowski. Jeho postava se setkala se jmenovcem, jehož si s ním zločinci na začátku spletli.


Kapitánka pro Avengery?

Marvel konečně našel představitelku pro svou první superhrdinku se samostatným filmem. Carol Danversovou alias Captain Marvel si zahraje Brie Larson, držitelka Oscara za výkon v dramatu Room, kde představovala vězněnou matku malého chlapce. Carol Danversová byla původně vojenská pilotka, než získala superschopnosti po explozi mimozemského zařízení.  Postava by se měla poprvé v sérii objevit zřejmě již ve třetím dobrodružství Avengers. Svůj vlastní snímek však získá až 8. března 2019. Scénář napíší Nicole Perlman (Strážci Galaxie) a Meg LeFauve (V hlavě).


Jen jedna nekonečná válka

Když mluvíme o Avengerech, musíme zmínit jednu podstatnou změnu. Původně měly obě části jejich nadcházejícího dvoudílného příběhu nést podtitul „Infinity Wars“. Nyní se ovšem pouze první z nich (plánovaný na 4. května 2018) bude jmenovat „Infinity War“, zatímco další díl (s premiérou 3. května 2019) zatím na nový oficiální název čeká.


Kdo nemá rád kritiku?

Poté, co se většina kritiků vyjádřila krajně negativně k Sebevražednému oddílu, dalším příspěvku do sdíleného světa podle komiksů DC, rozhodla se skupina fanoušků k protiútoku. Na Charge.org  tak již můžeme nalézt petici za zrušení serveru Rotten Tomatoes, sdružujícího recenze na webu, kde můžeme kromě jednotlivých odkazů nalézt také průměrná vyhodnocení.


Síla doprovází ABC

O hraném seriálu ze světa Star Wars se již mluvilo několikrát, nyní však svitla konkrétnější naděje. Prezidentka televizní společnosti ABC Channing Dungey dle vlastních slov aktivně jedná se společností Lucasfilm o novém pořadu.


Fantastická zvířata a kdy je očekávat

Fantastická zvířata a kde je najít, spin-off ze světa Harryho Pottera, se nám představí až za pár měsíců, nicméně Warner Bros. se již připravuje na uvedení jeho pokračování. J. K. Rowlingová dopsala jeho scénář a na premiéru se můžeme těšit 16. listopadu 2018.


Smrťákův pomocník Willem

Willem Dafoe je věrný svému image filmových padouchů. Ve hrané adaptaci slavné mangy/anime Zápisník smrti se z něj stane Ryuk, bůh smrti, jenž pošle svůj magický zápisník do světa lidí… Nálezce s ním pak začne zabíjet.


Odhalení čarodějnice z Blair

Další novinkou z Comic-Conu, jež asi mnohé překvapila, bylo odhalení, že The Woods, chystaný horor režiséra Adama Wingarda, je ve skutečnosti novým pokračováním slavné Záhady Blair Witch. Snímek s prostým názvem Blair Witch byl na místě předveden prvním divákům a získal si pozitivní ohlas. Do spárů pradávné čarodějnice v něm míří spolu se svými přáteli James Donahue (James Allen McCune), bratr dívky Heather z prvního dílu. Do amerických kin se film dostane 16. září tohoto roku.


Další dobrodruh pro Uncharted?

Režisér a scénárista Joe Carnahan (Mezi vlky) má napsat úplně novou verzi adaptace videohry Uncharted. Plány na zfilmování dobrodružství lovce pokladů Nathana Drakea se datují někdy na začátek roku 2008, snad se dlouhé čekání vyplatí.


Channing, láska z podmořského světa

Žbluňk, romance lidského muže s mořskou pannou, ožije v remaku s Channingem Tatumem a Jillian Bell. Aby to však nebylo předvídatelné, z moře se tentokrát „vyšplouchne“ muž. Channing je tedy… „Mořským panicem“?


Rey ve světě chaosu

Daisy Ridley, představitelka Rey ze Star Wars: Síla se probouzí, získala další roli. S režisérem Dougem Limanem se dostane na vzdálenou planetu v sérii Chaos spisovatele Patricka Nesse (viz Filmové události #25/16). Jako dívka jménem Viola pozná hlavního hrdinu Todda, v jehož společnosti ženy údajně vyhubil stejný virus, jenž muže telepaticky propojil s okolním světem.


Lístek, nebo mozek!

Několik amerických studií, včetně 20th Century Fox nebo Sony Pictures, usiluje o práva na remake úspěšného jihokorejského hororu Train to Busan (Busan Haeng). Se zombie apokalypsou v něm bojují pasažéři vlaku na cestě ze Soulu do bezpečí v Busanu.


Mazlíčci nás neopouštějí

Animák Tajný život mazlíčků vydělal celosvětově víc jak 400 miliónů dolarů, díky čemuž partu domácích zvířátek uvidíme minimálně v jednom dalším snímku. Premiéra sequelu byla nedávno stanovena na 13. července 2018.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací