Stivínová, Dušek, Křenková, Noha, Cina, Holubová a další uvedli pražskou projekci seriálu HBO Pustina

Červený koberec - filmy, kino, zábava, foto: www.cervenykoberec.czPrvní díl kriminálního dramatu Pustina uvidí diváci na HBO již koncem října.

 

O vysokých kvalitách seriálů a minisérií z produkce HBO jsme se již několikrát přesvědčili na vlastní oči. Jmenujme například Hořící keř, romantickou komedii Až po uši, thriller Mamon a dvě sezóny psychologického seriálu Terapie. Letošní podzim strávíme v nehostinné krajině severních Čech, kam nás zavede krimi Pustina s prvky sociálního a psychologického dramatu.

V létě na MFF Karlovy Vary jsme v premiéře měli možnost zhlédnout první dva díly osmidílné minisérie. V říjnu se konalo nejen novinářské promítání zbývajících dílů, ale i tisková konference, na kterou dorazila bohatá tvůrčí i herecká delegace. Producentka HBO Europe Tereza Polachová se podělila o prvopočátky Pustiny: „My jsme již na základě spolupráce na Hořícím keři chtěli se Štěpánem Hulíkem pracovat dál, a již během natáčení Hořícího keře jsme diskutovali, jaká by ta spolupráce mohla být. A po premiéře jsme začali psát Pustinu. Dohadovali jsme se o tom, jaký by to měl být žánr. Jednak aby byl atraktivní pro naše diváky a taky pro Štěpána. Kdybychom chtěli komedii, tak by Štěpán asi nebyl ten správný scénárista. Myslím si, že tady to drama mu sedí víc.“ Štěpán Hulík na toto téma s úsměvem podotkl, že v Hořícím keři vtipy jsou, jen je doteď nikdo neodhalil.

Osmidílná série Pustina začíná událostí, které se obávají všichni rodiče. Místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová) má plné ruce práce s ochráněním vesnice před velkou těžební společností. Ve chvíli hrozícího referenda se ale dozvídá zdrcující zprávu, její čtrnáctiletá dcera Míše zmizela. Co se jí stalo? Je v pořádku? Souvisí tato událost s její angažovaností v zachování vísky? Odpovědi na otázky začneme postupně odhalovat 30. října 2016, kdy HBO odvysílá první díl.

V Gold Class salonku multikina CineStar se setkalo mnoho ostřílených i nových hereckých tváří, které nás po osm týdnů budou provázet Pustinou: Zuzana Stivínová, Jaroslav Dušek, Eliška Křenková, Jan Cina, Petra Špalková, Eva Holubová, Oskar Hes a Janek Gregor. Moderátor tiskové konference uvedl, že herečka Zuzana Stivínová je vlastně tou osobu, která celou minisérii nese na svých zádech. „Já to jako nálož, nebo jak mluvíte o tíze, vůbec necítím. Byla to pro mě zkušenost a práce s HBO, s Ivanem Zachariášem a Alicí Nellis velmi povznášející. Musím říct, že i když byly podmínky někdy krušné, tak jsem to dělala s láskou a lehkostí. Což se ne vždy stává. Za to děkuji. A nemyslím si, že by ta nálož byla hlavně na mě. Jsme tam stále s Eliškou Křenkovou a Jaroslavem Duškem jako rodina Sikorových,“ svěřila se Stivínová. I přes komplikovanost své postavy, herec Jaroslav Dušek prozradil, že ztvárnit Karla pro něho byla radost. Ale co to vlastně znamená? „Radost je stav, kdy rozumíte tomu, co děláte a těší vás to,“ definoval pojem Dušek.

Jak to na tiskové konferenci kriminálního dramatu Pustina vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací