Dubnový Severský filmový čtvrtek nás rozesměje černou komedií Pád nebes

Zachrání Reidar celý svět před zhoubnou zkázou?

K dubnu neodmyslitelně patří vtípky, humor a legrace. To nabízí i norská černá komedie Pád nebes, kterou máme možnost zhlédnout v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky.  V hlavních rolích snímku plného bizarních postaviček se představí Kristoffer Joner jako (anti)hrdina Reidar a Maria Bonnevie coby jeho kamarádka Juni, kterou se snaží ochránit před blížící se katastrofou. „Díky jedinečné atmosféře s nádechem absurdity se Pád nebes v Norsku navíc stal kultovní záležitostí,“ říká Jitka Jindřišková ze Skandinávského domu.

Jestli má pacient psychiatrické kliniky Reidar pravdu a na Zemi se opravdu řítí zkázonosný meteor, se dozvíme již ve čtvrtek 6. dubna 2017 od 19:00 hodin v komorním kině Evald v Praze. Promítání, které se uskuteční v originálním znění s titulky, bude předcházet krátký úvod o herečce Marii Bonnevie.

Co: Severské filmové čtvrtky – Pád nebes

Kde: Kino Evald v Praze

0Kdy: 6. dubna 2017 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: Skandinávský dům

Synopse filmu Pád nebes:

„Nemůžeme zachránit celý vesmír, ale aspoň Zemi snad ano?“

Reidar je pacientem psychiatrické kliniky Solihøgda. Je přesvědčený, že Zemi co nevidět zasáhne meteor. Chce před katastrofou zachránit celý svět, nejvíc ze všech ovšem svou kamarádku Juni. Ta ale o záchranu patrně nestojí. Nepouští si nikoho k tělu, a když se někdo přiblíží, začnou padat rány. Reidar se ale nevzdává – co když rána pěstí do nosu je jen jedním ze způsobů, jak o někoho projevit zájem?

Hrají: Kristoffer Joner, Maria Bonnevie, Kim Bodnia

Režie: Gunnar Vikene

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací