52. MFF Karlovy Vary odstartuje koncertem před hotelem Thermal pod taktovkou Jamese Newtona Howarda

Prezident festivalu Jiří Bartoška slavnostně odhalil sérii plakátů.
 
 
 
Závěr měsíce dubna patří již tradičně prvním a napjatě očekávaným informacím o dalším ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, a rok 2017 není výjimkou. První tisková konference 52. KVIFF odhalovala první jména, události a samozřejmě i zbrusu nové plakáty.

Pro Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii si osobně přijede hudební skladatel James Newton Howard. Jako autor hudby je podepsán pod mnoha legendárními a pozoruhodnými tituly, jmenujme například Pretty Woman, Šestý smysl, Batman začíná, série Hunger Games a mnoho dalších. Uznávaný autor ovšem bude nejen přijímat, ale i dávat. Pod jeho vedením se uskuteční před hotelem Thermal slavnostní zahajovací koncert. V podání Českého národního symfonického orchestru uslyšíme (mimo jiné) ve slavnostní premiéře část hudby k pokračování filmu Fantastická zvířata a kde je najít.

Tím ale udělování Křišťálových glóbů nekončí. Vzácnou sošku převezme režisér Ken Loach (Sladkých šestnáct, Lůza, Já, Daniel Blake) a jeho dvorní scénárista Paul Laverty. Karlovarský festival nezapomíná ani na domácí umělce. Cena prezidenta MFF KV za umělecký přínos české kinematografii bude udělena scénáristovi a režisérovi Václavu Vorlíčkovi, který letos oslaví osmdesáté sedmé narozeniny. Jaký film z jeho tvorby bude na festivalu promítnut ještě není jisté, protože konečné slovo bude mít právě pan Vorlíček, ale Jiří Bartoška prozradil, že by si přál, aby volba padla na „komiksovou“ veselohru Kdo chce zabít Jessií?. 

Již tradičně se ponoříme i do minulosti. Těšit se můžeme na světovou premiéru digitálně zrestaurované kopie Oscarem vyznamenaného filmu Obchodník na korze dua Ján Kadár – Elmar Klos. Navíc, v rámci pocty Jiřímu Brdečkovi udělené při příležitosti jeho stého výročí narozenin, KVIFF uvede jeho slavný a nesmrtelný film Limonádový Joe aneb Koňská opera a průřez autorskou tvorbou Brdečkových krátkých filmů.

V závěru první tiskové konference Jiří Bartoška odhalil i festivalové plakáty pro rok 2017. Nejen na jejich podobu se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací