Svět knihy Praha 2017 vítá 396 vystavovatelů z 31 zemí světa

Tento víkend strávíme v záplavě knih.
 
 
 
Jak si představujete ideálně strávené volné odpoledne či večer? Pokud prahnete po tom uvelebit se v pohodlném křesle a ponořit se do oblíbené knížky, určitě vám neunikl fakt, že ve čtvrtek 11. května 2017 předseda Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martin Vopěnka spolu s hosty slavnostně zahájil již 23. Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha.

Výstaviště v pražských Holešovicích a tamní Průmyslový palác obsadilo 396 vystavovatelů z 31 zemí světa (Česká republika, Čína, Dánsko, Japonsko, Kanada, Portugalsko, Rusko, Španělsko, Švédsko, USA, Velká Británie a mnohé další). Program letošního ročníku se bude především opírat o tři stěžejní témata, a to „Genius loci v literatuře“ s podtitulem „M(ě/í)sto v hlavní roli“, „Kniha jako objekt“ a „Audioknihy“.

Každý z návštěvníků si při procházce mezi stánky i stánečky bezesporu najde nejednu knihu, do které se zamiluje. Plochu 3 412 m2 obsadili nejen giganti jako Albatros Media, Mladá fronta, Kosmas, Knižní klub, Argo, Euromedia Group a mnozí další, ale i nespočet malých a středně velkých nakladatelů.

Neodmyslitelnou součástí je i předávání uznání a ocenění. Například ve čtvrtek se uskutečnilo slavnostní předávání Výročních cen vydavatelství Mladá fronta. Nejprodávanější knihou roku 2016 se stala publikace Dědečku, už chodím do školy od Ladislava Špačka. Cenu převzala jeho vnučka Viktorka. Z dalších ocenění se radovali Milena Štráfeldová, Vratislav Jiljí Slezák,Jana Jůzlová, Galina Miklínová, Pavel Kosatík a Petr Kotyk se Světlanaou Kotykovou.

Co nás ale o nadcházejícím víkendu čeká? Oba dva dny přetékají knihami, besedami a doprovodnými akcemi. Vyrobit si budeme moci audioknihu s Jiřím Lábusem (13. 5. od 9:45 – Sál audioknih), Marcela Remeňová spolu s Alicí Nelli, Zdeňkou Žádníkovou Volencovou a dalšími hosty pokřtí e-knihy prvních tří dílů akční fantasy série Osm světů (13.5. od 14:00 – Fantasy a sci-fi sál), popovídat si s návštěvníky přijde Halina Pawlowská (13. 5. od 14: 00 -P208, Albatros Media). Před Průmyslovým palácem se dokonce odehraje Famfrpálový turnaj (13. 5. od 11:00). Ale to je jen malá ochutnávka toho, co nám Svět knihy Praha 2017 ještě přinese.

Co: Svět knihy Praha 2017

Kdy: 11. až 14. května 2017

Kde: Průmyslový palác, Výstaviště Praha Holešovice

Podrobnosti: Svět knihy

Jak to na veletrhu Svět knihy Praha 2017 vypadá, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací