Geislerová, Holišová, Forsell, Toda a další se prošli po červeném koberci 57. Zlín Film Festivalu

Zahájení pro dospělé přineslo film o Hermíně Týrlové, ohňostroj či oscarové letní kino.
 
 
 
Po dopoledním zahájení pro děti, se úvodní den 57. ročníku Zlín Film Festivalu přehoupl do své druhé poloviny, která patřila nejen klukům a holčičkám, ale i dospělým divákům. A že bylo o hvězdné hosty a zábavu postaráno.

Nejprve se mohli všichni návštěvníci východomoravského města potkat s VIP hosty na červeném koberci nataženém před Kongresovým centrem. Ze zahraničních hostů to byli Grete Sofia Hawneskold s dcerou Lily, Adam Lundgren a Mira Forssel či Sebastian Hiort af Ornas. Dokonce jsme se mohli potkat i s japonskou výpravou. V tradičním kimonu dorazil producent a herec Yuzo Toda. Podstatně kratší cestu urazil akademický malíř Kristian Kodet a držitelka pěti Českých lvů Aňa Geislerová a zpěvačka a herečka Hana Holišová. Jako poslední se na rudě zbarveném běhounu objevila velká festivalová trojka ve složení Čestmír Vančura, Markéta Pášmová a Miroslav Adámek.

Ve Velkém sále Kongresového centra se poté konalo slavnostní zahájení pro dospělé, kterým provázeli Jan Čenský s Danou Morávkovou coby Pipi Dlouhá punčocha. Na chvíli se zjevil i profesionální švédský tenista Björn Borg. Pokud se ale podíváte na muže oblečeného v bílé sportovní soupravě pozorněji, poznáte v něm našeho nejslavnějšího prince, jenž na pár minut vyměnil mikrofon za tenisovou raketu. Součástí úvodního ceremoniálu bylo i premiérové promítání dokumentu o Hermíně Týrlové. Životopisný snímek uvedla bohatá tvůrčí delegace.

Poté se většina zábavy přesunula pod širé nebe. Děti i dospělí se totiž již bezesporu těšili na velkolepý ohňostroj podkreslený filmovými melodiemi. Po doznění posledních doprovodných tónů a výstřelů pestrobarevných světlic odstartovalo v Letním kině promítání oscarového muzikálu La La Land.

 

 

Jak to na 57. Zlín Film Festivalu vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací