Knihu Konec velkých prázdnin spisovatele Pavla Kohouta pokřtil Martin Dejdar

Tentokrát se knížka podepisovala nezraněnou pravačkou Pavla Kohouta.
 
 

Šestidílný televizní seriál o emigrantech Konec velkých prázdnin s Martinem Dejdarem, Vilmou Cibulkovou, Pavlem Zedníčkem, Sabinou Laurinovou, Branislavem Mišíkem a nespočtem dalších vynikajících herců zná snad každý. Pod scénářem k tomuto rozsáhlému dílu jsou podepsáni Pavel Kohout a Jelena Mašínová. V roce 1990 vyšla v Německu i stejnojmenná kniha, kterou napsal Pavel Kohout na základě původního scénáře.

Koncem června 2017 vychází nové vydání knihy podrobené korektuře pravopisu a s obálkou a ilustracemi Pavla Růta, který má, dle autorových slov, na kontě na 1500 knižních obálek. Křest téměř osmisetstránkové publikace se konal v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Popřát knize mnoho spokojených čtenářů přišel již zmíněný Pavel Růt a herec Martin Dejdar, který zavzpomínal nejen na první setkání se slavným spisovatelem.

„Byl jsem velmi potěšen, když jsem dostal od Pavla Kohouta e-mail. I když jsem měl podezření, jestli to zase není nějaký fór od kolegy Lábuse. A měl jsem radost, když se za podpisem Pavel Kohout opravdu skrýval Pavel Kohout, protože přeci jenom je to legenda a my jsme se poprvé setkali právě kvůli Konci velkých prázdnin, což už je pětadvacet let. Bylo to právě při natáčení seriálu,“ svěřil se Dejdar.

Po pokropení knihy šumivým sektem se Pavel Kohout chopil propisky, protože na cenný podpis čekala již celá řada nadšených čtenářů. Tentokrát vše probíhalo bez problémů a podepisovalo se pravou rukou. Na slavnostní představení publikace Kde je zakopán pes totiž autor dorazil se zraněnou rukou a rozdával autogramy svojí levačkou.

Anotace knihy Konec velkých prázdnin:

Kniha, která vznikala jako předloha scénáře stejnojmenného televizního seriálu, patří mezi nejlepší romány zabývající se fenoménem emigrace. Její děj se započíná v roce 1983, kdy v den letního slunovratu uprchnou nejrůznějšími cestami ze své vlastido Rakouska dvě rodiny a několik jednotlivců, Čechů i Slováků, aby hledali štěstí ve vysněném svobodném světě. Skoro na dosah domova je očekává jiná planeta, jim cizí, jako jsou oni cizí jí. Projdou táborem pro uprchlíky a čekají pak v jednom zvenkovských penzionů, sloužících tomu účelu, na azyl a víza, představující klíče k nové existenci. Náhlé prázdniny v životě, jejichž délku ani výsledek nelze odhadnout, týdny, měsíce a někdy i roky vynucené nečinnosti, nutí k sebezpytnémubilancování, smýkají lidmi mezi nadějemi a zoufalstvím. Ze vzpomínek i představ, ze zážitků tragických i komických vyvstává kaleidoskop obrazů země, kterou opustili, i světa, jemuž se vydali.

Jak to na slavnostní akci vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací