Filmové události #24/17: Piráti z Karibiku jsou v kurzu, chystá se remake Nedotknutelných

Několik let starou, ale téměř kultovní francouzskou komedii přetočili v Americe.
 
 
 
V tuzemských kinech už třetí víkend po sobě vítězí Salazarova pomsta Pirátů z Karibiku. Předčit úspěch francouzského hitu Nedotknutelní se pokusí americký remake. Cenu Pavla Kouteckého získali Martin Kollár s dokumentem 5 October a krátkometrážní Backstage. Ledové království bude mít pokračování letos před Vánocemi.

#24/17

Piráti z Karibiku po nepříliš úspěšném třetím a čtvrtém filmu zaznamenávají divácké rekordy s pátým dílem. S podtitulem Salazarova pomsta má série úspěch i v tuzemských kinech, zašlo na něj už více než 38 tisíc Čechů. Už třetí víkend po sobě se stali Piráti nejnavštěvovanějším filmem a šplhají i na první místo v nejúspěšnějších filmech letoška, které zatím drží Padesát odstínů temnoty.

Na tento víkend připadá mezinárodní Den otců. Ačkoliv u nás ne tak známý a připomínaný jako Den matek, připomenout se ho snaží i skupina Prima. Na kanálu Prima Comedy Central zařadila do programu seriálový speciál šesti epizod různých pořadů, v nichž hlavní roli hrají tátové. V nedělním hlavním vysílacím čase od šesti do devíti večer si diváci mohou pustit kus Světa podle Jima, Huangových v Americe nebo Amerického táty.

Před šesti lety si velkou pozornost získal francouzský film Nedotknutelní. Melancholická, a přitom humorně zpracovaná komedie o zámožném nerudovi, který neovládá své tělo od krku dolů, a jeho svérázném opatrovníkovi, mezi nimiž vzniká pouto přátelství, si získala miliony diváků po celém světě. Ústřední dvojici ztvární Bryan Cranston (Perníkový táta) a Kevin Hart (Centrální inteligence). Teď se v Americe chystá remake. Film Untouchable do kin dorazí v březnu příštího roku. V nových Nedotknutelných hraje i Nicole Kidman nebo Julianna Margulies.

Adam West, představitel Batmana, zemřel ve věku 88 let, podlehl leukemii. West začínal v napůl parodickém pořadu, role netopýřího muže ho vystřelila do světa filmu a televize. Americký herec v originále daboval seriál Simpsonovi, Futuramu nebo Griffinovy. Díky Batmanovi se objevil v epizodní roli Teorie velkého třesku.

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší celovečerní dokument získal režisér Martin Kollár s filmem 5 October. Snímek vypráví příběh muže, který onemocněl nádorem obličeje opouští rodinu a utíká tak i sám před sebou. V kategorii krátkometrážních filmů bodovala dvojice Martin Mach a Dominik Truhlář se svým Backstage. Ten se věnuje spalovači mrtvol v pražském strašnickém krematoriu. Mezi nominovanými byly dále snímky FC Roma, H*ART ON, Do zbraně, Kittchen – až budu proměněný a Stopy, střepy, kořeny.

Disneyovka Ledové království (Frozen) si s hlavní hrdinkou, emancipovanou princeznou Elzou, získala srdce malých i velkých. V animáku zaujala i postavička sněhuláka Olafa, a to až natolik, že mu Disney věří a pouští se do kin s jeho vlastním dobrodružstvím. Zatím pouze s originálním názvem Olaf’s Frozen Adventure teď nabízí divákům trailer. Zápletka se bude točit okolo Olafa, vydávajícího se do světa hledat rodinné tradice, které by mohly Elsa se svou sestrou přijmout za své, protože vlastní kvůli ztrátě rodičů nemají. Příběh přijde v předvánočním čase, letos v listopadu. V Česku bohužel zatím o distribuci není známo.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací