Po chůzi po karlovarském červeném koberci ve Velkém sále tekla krev

52. ročník MFF Karlovy Vary vyděsil hosty hned v úvodu.
 
 
 
Pořadatelé karlovarského filmového festivalu si dávají záležet a každý rok nás překvapí něčím novým, neokoukaným a originálním. A ani rok 2017 nebyl výjimkou. Poté, co se hosté vyhřáli v záři slunečných paprsků na červeném koberci před hotelem Thermal, nastal čas, aby všem přítomným doslova tuhla krev v žilách. Ve Velkém sále totiž nastal festivalový masakr motorovou pilou za zvuku „trpících hlasů“ zpěvaček a karlovarského symfonického orchestru. Pokud někoho nářky linoucí se sálem nechaly chladným, přihlásily se o slovo umělkyně zavěšené v průhledných fóliích nad hlavním pódiem, pořádající nefalšované krvavé orgie. Celkovou atmosféru dotvořila grafika inspirovaná horory.

Moderátor úvodního ceremoniálu Marek Eben přistoupil k řeznickému špalku a přizval na pódium prezidenta festivalu Jiřího Bartošku, aby ocenil vzácné hosty. Cenu prezidenta festivalu předal oscarovému herci Caseymu Affleckovi a herečce a producentce Umě Thurman, která se Jiřímu Bartoškovi dokonce poklonila. Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii si odnesl skladatel James Newton Howard, který stvořil hudbu k filmovým hitům, jakou jsou Fantastická zvířata a kde je najít, Hunger Games, Pretty Woman a mnoho dalších. Howard dokonce ve světové premiéře osobně řídil provedení části své hudby k snímku Fantastická zvířata a kde je najít v podání Českého národního symfonického orchestru. Úvodním filmem MFF Karlovy Vary se tento rok stala upřímná komedie Pěkně blbě.

 

Jak to na slavnostním zahájení vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu a v krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací