Zářijový Severský filmový čtvrtek nabídne islandské drama Vulkán / Eldfjall

Po prázdninové pauze se do kina Evald vrací oblíbené Severské filmové čtvrtky.
 
 
 
Léto nám sice končí, ale s příchodem podzimu přichází i celá škála filmových akcí, po kterých se nám stýskalo. Skandinávský dům zve opět do kina, a to na snímky promítané v rámci cyklu Severské filmové čtvrtky. První zářijový čtvrtek budeme v pražském kině Evald odkrývat spletité vztahy v rodině, kterou zasáhne tragická událost. Na režisérské i scénáristické křeslo dramatu Vulkán usedl Rúnar Rúnarsson, kterého můžeme znát prostřednictvím jeho oceňovaného snímku Vrabčáci nebo krátkometrážních filmů Poslední farma či Ptáčata.

Diváci ocení zejména přesvědčivý herecký výkon Theodóra Júlíussona, který se objevil například ve snímku Berani. Sledovat vývoj hlavní postavy v jeho podání je nezapomenutelným diváckým zážitkem,“ prozradila Martina Kašparová ze Skandinávského domu.


Již tradičně bude snímek uveden v originálním znění z českými titulky. Úvod bude tentokrát zasvěcen krátké přednášce o islandských ostrovech Vestmannaeyjar.

 

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Vulkán

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 7. září 2017 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Vulkán:

Hannes po bezmála čtyřiceti letech ve funkci školníka odchází do penze a s nově nabytou „svobodou“ se vyrovnává jen těžko. Navíc není typ, který by své pocity s někým sdílel, a tak je drží v sobě a rodině ukazuje nepříliš vlídnou tvář. Pro manželku Annu mnoho přívětivých slov nemá a jejich dávno odrostlé děti s vnoučaty je navštěvují už jen z povinnosti. Pak ale dojde k nečekané události, která rodině, zejména však Hannesovi, převrátí život vzhůru nohama.

Hrají: Theodór Júlíusson, Margrét Helga Jóhannsdóttir, Þorsteinn Bachmann, Benedikt Erlingsson, Elma Lísa Gunnarsdóttir, Katla Margrét Þorgeirsdóttir, Ágúst Örn B. Wigum, Jóhann Sigurðarson, Harald G. Haraldsson, Björn Karlsson, Kristín Davíðsdóttir a další

Režie: Rúnar Rúnarsson

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací