V zajetí Netflixu: 10 seriálů potvrzujících nadvládu kalifornského magnáta

V čem spočívá kouzlo seriálového giganta? 

Kdo by neznal Netflix. Americký poskytovatel filmů a seriálů online, který se poslední dobou těší velké oblibě. V současné době má více než 100 milionů odběratelů a svým divákům nabízí audiovizuální obsah všeho druhu – od žánrově pestrých seriálů po stejně bohatou filmovou tvorbu.

I přesto, že v Česku nemá monopol a udatně mu konkuruje HBO GO (a o něco méně udatněji Voyo.cz nebo O2TV), počet jeho předplatitelů u nás roste. A to navzdory tomu, že jde o službu placenou. Diváci mají možnost vyzkoušet si měsíc netflixovské nirvány zdarma a poté si zvolí ze dvou možností: buď opustí svět superhrdinů, politických spiknutí Kevina Spaceyho a záhadného městečka Hawkins nebo si vyberou jeden ze tří balíčků.

Připravili jsme pro vás výběr 10 seriálů, které vám nastíní, jaký obsah internetová televize nabízí, abyste mohli zvážit, zda se i z vás stane jeden z netflixových nadšenců.

Stranger Things (2016-)

Mysteriózní / Sci-fi / Horor

Vítejte v 80. letech 20. století. Lucas (Caleb McLaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Mike (Finn Wolfhard) a Will (Noah Schnapp) jsou čtyři kamarádi, kteří spolu tráví téměř veškerý volný čas. Jednoho dne ale Will záhadně zmizí a nikdo z jeho blízkých nechce uvěřit tomu, že by utekl z domu. Mezitím, co se městečko Hawkins snaží s podivným zmizením vyrovnat, pátrají Willovi věrní parťáci spolu s jeho rodinou na vlastní pěst. A zatímco jedno dítě zmizí, druhé se záhadně vynoří – na scénu přichází dívka jménem Eleven (Millie Bobby Brown), která jako by pocházela odnikud. Právě ona ale může být klíčem k nalezení Willa a významným pomocníkem v boji proti zlu, o jehož hrůzné síle nemá poklidné městečko ani ponětí.

13 Reasons Why (2017-)

Mysteriózní / Drama

 

Napadlo vás někdy, že se vrátíte domů a před dveřmi najdete krabici, která vám změní život? Přesně tohle zažil středoškolák Clay Jensen (Dylan Minnette). Uvnitř krabice, kterou někdo nechal před jeho dveřmi, najde videokazety, které nahrála jeho spolužačka a tajná láska Hannah (Katherine Langford). Ta před dvěma týdny spáchala sebevraždu a v nahrávkách pro Claye odkryla třináct důvodů, proč se rozhodla vzít si život. Diváci spolu s hlavním hrdinou tak budou postupně odkrývat spletitý příběh plný emocí a temných tajemství.

Dům z karet / House of Cards (2013-2017)

Drama

 

Americký politicko-dramatický seriál, jehož hlavní hvězdou je herec Kevin Spacey, staví na románu Michaela Dobbse. Francis Underwood (Kevin Spacey) se rozhodne pomstít všem, kteří mu kdy uškodili. A nutno podotknout, že si nebere servítky – nezáleží, jestli jste člen vlády nebo prezident Spojených států. Prohnaný elegán Frank se snaží ulovit si co největší podíl moci, jde přes mrtvoly a bere Washington útokem.

A Series of Unfortunate Events (2017-)

Drama / Dobrodružný / Rodinný

 

Kdo by neznal hraběte Olafa hladového po penězích a tři ubohé sirotky, kteří se snaží uniknout z jeho spárů a zachránit si život? Příběh Lemonyho Snicketa znovu ožil pod rukama režisérské čtveřice Silberling, Sonnenfeld, Palansky a Welch. Seriál se v mnoha věcech podobá filmu z roku 2004, kde si roli zloducha Olafa vyzkoušel legendární Jim Carrey. Tvůrci se však vysoko postavené laťky nezalekli a nechali kolo řady nešťastných příhod roztočit Neila Patricka Harrise.

Orange Is the New Black (2013-)

Drama / Komedie

Seriál Orange Is the New Black je natočený podle knižní předlohy Piper Kermanové, která v něm líčí své zážitky z ženské věznice. Hlavní hrdinka Piper Chapman (Taylor Schilling) je bisexuálka z New Yorku odsouzená na 15 měsíců za převoz peněz za drogy k bývalé přítelkyni Alex (Laura Prepon). Rebelky se setkávají ve vězení a musí se vypořádat nejen s novým prostředím, ale i nevyjasněným vztahem.

Narcos (2015-)

Životopisný / Krimi / Drama

 

Je libo seriál o vzestupu a pádu jednoho z nejbrutálnějších zločinců světa? Pablo Escobar (Wagner Moura) kraloval žebříčku nejobávanějších zločinců světa nejenom v 80. letech 20. století, ale mluví se o něm jako o nejvýraznější a nejhrůznější zločinné postavě poválečných dějin. Ovládal nejen Kolumbii, ale i velkou část amerického trhu s kokainem a denně vydělával desítky milionů dolarů. Taková kombinace už stojí za zhlédnutí, nemyslíte?

Gilmore Girls: A Year in the Life (2016)

Komedie / Drama

 

Gilmorova děvčata jsou zpět! V roce 2016 přišel Netflix s pokračováním slavného seriálu – a v hlavních rolích opět září Lauren Graham a Alexis Bledel. Seriál tvoří 4 díly, z nichž každý nám umožňuje prožít s oblíbenými hrdiny jiné roční období. Oddechovka vhodná zajisté nejen pro zaryté fanoušky Gilmorek z let 2000 až 2007.

The Crown (2016-)

Historický 

 

Patříte mezi milovníky historie nebo obdivovatele britského impéria? Pokud ano, pak právě vám by se mohl zalíbit seriál The Crown, vyprávějící příběh současné britské hlavy státu Alžběty II. Pro Netflix jej zrežíroval Peter Morgan a za svou existenci si vybojoval již několik ocenění. Na svět se dostala zatím první série a druhá přijde již tento prosinec. Neváhejte a okuste jaké to je, mít v rukou osud Británie.

Daredevil (2015-)

Akční / Krimi / Mysteriózní

 

Matt Murdock (Charlie Cox) není jen obyčejný právník. Kromě toho, že postrádá zrak a zbylé smysly má mnohonásobně vylepšené, se v přestrojení vydává zachraňovat newyorskou čtvrť Hell’s Kitchen. Nechce totiž, aby ji ovládly pařáty podsvětí, či zlotřilý podnikatel-záporák Wilson Fisk. Americký seriál vychází ze stejnojmenné komiksové předlohy Daredevil od Marvelu a je součástí série Marvel Cinematic Universe.

Černé zrcadlo / Black mirror (2011-)

Komedie / Drama / Horor / Sci-fi / Thriller

Věčný britský provokatér a komik Charlie Brooker se znovu rozhodl nahlodat mysl diváků a stal se patronem série televizních povídek, zasazených do blízké budoucnosti. Zachycuje v něm jak roztěkanost moderního světa, tak nezamýšlené důsledky prudkého technického rozvoje. Skrze osobitý humor reflektuje společnosti svá naléhavá sdělení a ani tentokrát se nevyhýbá drsné pravdě.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací