Knihu Barrandov a Zahraniční film pokřtil Marek Vašut

Historik Pavel Jiras nás zve na prohlídku filmového studia Barrandov.
 
 
 
Nakladatelství Universum přináší všem filmovým fandům poklad v podobě více jak čtyřsetstránkové knihy Barrandov a Zahraniční film. Rozsáhlá obrazová publikace od filmového historika Pavla Jirase nám představí zahraniční filmy točené na Barrandově od jeho počátků po současnost. Poutavý text je doplněn více než 600 unikátními a většinou nikde nepublikovanými fotografiemi.

Kmotrem jedinečné publikace se stal český divadelní a filmový herec Marek Vašut, který má se zahraničními produkcemi nemalé zkušenosti. Představení knihy doprovázela trochu nostalgická atmosféra. Nejenže se zdůrazňovala šikovnost českých tvůrců, ale nakousla se i problematika stále dokonalejších počítačových triků. Herec dokonce v krátkosti zavzpomínal na natáčení filmu Mission: Impossible a na akční scénu v rybí restauraci, kdy se voda vyvalila na Staroměstské náměstí. Vše bylo samozřejmě vytvořeno v počítači. „A co já vím od průvodců, tak ještě deset let po tom tam Japonci rýpali do země a ptali se, kde je ta restaurace,“ svěřil se Vašut.

Anotace knihy Barrandov a Zahraniční film: 1934 – současnost:

Zahraniční filmy točené na Barrandově od jeho počátků, tedy od třicátých let 20. století, po současnost. Obrazová publikace přináší více než 600 unikátních a většinou nikde nepublikovaných fotografií z filmů, momentek z jejich tvorby, vzácných dobových plakátů, ale také fotografií z výstavby barrandovských ateliérů. Knihou provází osobitý text renomovaného filmového historika Pavla Jirase.

 

Jak to na slavnostním křtu vypadalo, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací