Vandráci Pavel Liška, Jan Révai a Hynek Bernard odlétají na tříměsíční dobrodružnou výpravu po Střední Americe

Již v lednu začne vznikat unikátní osmidílný cestovatelský videodeník.
 
 
Pavel Liška (Zorro), Jan Révai (Don Juan) a Hynek Bernard (Comandante), kteří se poprvé společně potkali na natáčení dokumentu Moto cestou necestou – Kavkaz 2013, se vydají na téměř tříměsíční dobrodružnou cestu na motorkách. Jejich nadupané stroje sice již putují do Střední Ameriky, ale natěšená trojice do letadla nastoupí 4. ledna, tedy poté, co si užijí Vánoce s rodinami a oslaví příchod nového roku.

Ještě, než den D nastane, proběhla přátelská tisková konference v restauraci Bageterii Boulevard, kde jako první ochutnali zimní menu šéfkuchaře Jana Punčocháře (Hovězí krk s perníkem, Šunkové koleno, Krůtu s pečenými paprikami a Ovčí sýr s řepou) a posilnili se tak na nadcházející výpravu. Při svém putování totiž budou poznávat nejen tamní lidi, krajinu a místní život, ale také speciality tamních kuchyní. Na což se pánové samozřejmě velmi těší.

Jak již název „Vandráci“ napovídá, spát se nebude v pětihvězdičkových hotelech. „Během naší výpravy se pokusíme minimalizovat civilizační vymoženosti 21. století. Budeme se spoléhat na vlastní intuici, rady a pomoc místních obyvatel. Navázat s nimi co nejužší kontakt, žít s nimi. Cesta prověří naše schopnosti přežití v cizím, kulturně vzdáleném světě, daleko od rodin. Slibujeme vám krev, pot a slzy. Doufáme, že to budou slzy radosti a smíchu. Naším cílem je být naprosto autentičtí, s čímž souvisí i forma natáčení,“ vyjádřil se k projektu Pavel Liška. Liška, Révai a Bernard jsou totiž nejen hlavní aktéři, ale i kameramani a zvukaři. Do terénu vyráží sami, bez podpory početného štábu. „Chceme se bavit, bavit diváka, poznávat lidi, krajinu a místní život. Chceme se pokusit natočit příběh, který se nám přirozeně udá před očima a zachytit vše, co nám přijde do cesty,“ dodává Jan Révai.

Jejich cílem je, aby pořad Vandráci, byl především zábavný, pak také dobrodružný, a až na třetím místě naučný. Jak se jim to povedlo se dozvíme již příští rok na podzim, a to od září na Prima COOL, kde poběží všech osm třicetiminutových dílů.

Jak to vypadalo na tiskové konferenci, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací