Trilogii Zahradnictví vidělo téměř čtvrt milionu diváků

Poslední klapka Rodinného přítele, Dezertéra a Nápadníka padla přesně před rokem.
 
Je tomu již 365 dnů, kdy byla dotočena filmová trilogie Zahradnictví Petra Jarchovského a Honzy Hřebejka. Poslední klapka padla 19. prosince 2016. Do kin postupně vstoupilo drama Rodinný přítel (27. 4. 2017), dramatická komedie Dezertér (28. 9.) a romantická komedie Nápadník (16. listopadu). Do kin do této chvíle na některý z filmů trilogie přišlo téměř 250 tisíc diváků.

„Byl to unikátní projekt. V české kinematografii byste sice našli trilogie nebo tetralogie, nicméně pokud vím, ještě nikdy nevznikla filmová trilogie plánovaná od začátku,“ zavzpomínal producent Viktor Tauš, podle kterého všechno vzniklo tím, že Petr Jarchovský napsal šestihodinový příběh.

DVD s filmem Zahradnictví: Rodinný přítel si již prošlo slavnostním křtem a na Dezertéra a Nápadníka tento akt teprve čeká. Kolekce všech tří dílů vyjde v březnu 2018.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací