Únor 2018 přinese hromadu knižních novinek od Albatros Media

Nové vydání Harryho Pottera, české pohádky, výlet do New Yorku i babička píšící detektivky nám zpestří nejkratší měsíc v roce.
 
 
Únor sice nabízí nejmenší počet dnů, ale zároveň i nespočet zážitků. Sportovce nadchnou olympijské hry, romantiky svátek všech zamilovaných a děti jarní prázdniny plné dobrodružství a fantasie. Se svojí literární (a nejen tematickou) troškou do mlýna přispěje i mediální společnost Albatros Media a.s.. Nejen děti a studenty nadchne nové vydání pátého příběhu z Bradavic Harry Potter a Fénixův řád, Špalíček českých pohádek či fantasy kniha Na lovu převyprávějící oblíbenou pohádku. Obrázková encyklopedie Česká zima nám odprezentuje historii nejznámějších zimních sportů. Když se narodíte na svátek všech zamilovaných, neznamená to, že jste předurčeni prožít zamilovanou romanci. Začtěte se do fantasy thrilleru Valentýnské prokletí a bude vás mrazit. Napětí nabídne i román Dívka na sněhu od mladé Newyorčanky. Po přečtení úspěšného debutu se můžete vydat i na průzkum lákavé světové metropole prostřednictvím zahraničního průvodce New York. Ale jak se říká, všude dobře, doma nejlíp. S úklidem vám pomůže Domov bez harampádí. Začíst se budete moci i do bestselleru Proč si muži berou potvory či nového zpracování českého televizního sitkomu Taková normální rodinka. O slovo se přihlásí i české herečky a herci, a to prostřednictvím pozoruhodné publikace České nebe filmové a knihy herečky a spisovatelky Ivanky Deváté Koukám a co nevidím.

 

Taková normální rodinka

Autor: Fan Vavřincová

Anotace:

„Nové vydání literárního zpracování prvního českého televizního sitcom“

Navzdory názvu nejsou Hanákovi až tak normální. Babička píše detektivky, které nikdo nikdy nevydal, její dcera Cilka neustále zpívá, manžel Oldřich se nevěnuje ničemu jinému než svým želvičkám a myšičkám. Starší dcera Pavla všude možně cvičí jógu a s klidem snáší darebáctví svých dvojčat a podivínství svého manžela Petra, který jen jí, spí a čte noviny. A do této rodiny se chystá její mladší sestra Kateřina přivést svého nastávajícího Zdeňka…

Cena: 249 Kč

Žánr: humor

Počet stran: 328

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 01. 02. 2018

Koukám a co nevidím

Autor: Ivanka Devátá

Anotace:

„Všude kolem nás je plno věcí, kterým se můžeme od srdce zasmát“

Fejetony známé herečky a spisovatelky, která si s humornou nadsázkou všímá obyčejných věcí kolem nás, ať už se udály v oblasti kulturní, politické, nebo osobní. A všude autorka nachází něco, čemu se může od srdce zasmát.

Cena: 229 Kč

Žánr: román, humor

Počet stran: 176

Rozměry: 115 x 185 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 01. 02. 2018

 

Harry Potter a Fénixův řád

Autor: J. K. Rowlingová

Anotace:

„Pátý příběh z Bradavic v novém vydání“

Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…

Cena: 549 Kč

Žánr: fantasy

Počet stran: 800

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 5. 2. 2018

Dívka na sněhu

Autor: Danya Kukafka

Anotace:

„Úspěšný debut mladé Newyorčanky poodkrývá děsivá tajemství jednoho maloměsta“

V coloradském městečku je nalezena zavražděná středoškolačka. Hrůzný čin otřese tamními obyvateli. Atmosféru plnou strachu a podezření prožívá každý po svém – dospívající Cameron, jenž byl mrtvou dívkou posedlý, spolužačka Jade, která ji nenáviděla, a vyšetřující policista Russ. Všichni tři se však musejí vypořádat s vlastním životem a démony, kteří je sužují. Každý z nich totiž skrývá nějaké tajemství. Kým člověk je, když se nikdo nedívá?

Cena: 299 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 296

Rozměry: 130 x 200 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 05. 02. 2018

New York

Průvodce s mapou National Geographic, 3. aktualizované vydání

Ilustrace: kolektiv

Anotace:

„Pro každý vkus a každou peněženku!“

Od Sochy Svobody až po Empire State Building, od Muzea moderního umění ke Guggenheimovu muzeu, od břehů řeky Hudson až po Central Park – Manhattan, ale i Queens a Brooklyn se před vámi v mžiku otevřou díky tomuto jedinečnému průvodci!

Cena: 269 Kč

Žánr: zahraniční průvodce

Počet stran: 64

Rozměry: 124 x 167 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 05. 02. 2018

Na lovu

Autor: Meagan Spooner

Anotace:

„Když se Kráska vydá na lov Zvířete… Mrazivé převyprávění oblíbené pohádky.“

I když Kráska vyrostla mezi šlechtici, zná tajemství lesa lépe než kdokoli jiný. Poté co její otec přijde o majetek, musí se i se sestrami odstěhovat pryč z města. Uleví se jí, protože v lese se už nemusí dál přetvařovat. Jenže při lovu její otec zmizí a Kráska nemá na vybranou. Vydává se ho hledat a stopuje tajemné Zvíře až do jeho království, do světa z pohádek, který ji může zničit, nebo spasit. Ale kdo přežije tento lov: Kráska, nebo Zvíře?

Cena: 299 Kč

Žánr: literatura pro dívky, pohádka, romantika, love story, fantasy

Počet stran: 328

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 05. 02. 2018

Valentýnské prokletí

Autor: Jodi McAlister

Anotace:

„Nečekejte zamilovanou romanci. Z tohoto příběhu vás bude mrazit!“

Perla Linfordová se narodila na Valentýna. A není u nich ve škole sama. Jsou čtyři a každý z nich dokáže dělat velmi zvláštní věci. Když po jednom z nich začnou jít podivné bytosti, začne Perla zjišťovat proč. A to za pomoci Finna Blacka – kluka, které nemůže vystát. Pokud chce ale zachránit sebe a své spolužáky, bude muset hodit nesnášenlivost za hlavu. Jen společně s Finnem má totiž proti temným silám alespoň nějakou šanci…

Cena: 299 Kč

Žánr: thriller, fantasy

Počet stran: 344

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: Fragment

Datum vydání: 08. 02. 2018

Česká zima

Autor: kolektiv

Anotace:

„Česká sportovní zima v obrazech!“

Česká sportovní zima je plná osobností a příběhů. Naši sportovci toho na lyžích i na bruslích dokázali mnoho a nesmazatelně se zapsali do historie zimních sportů. Připomeňte si některé z nich v naší velké výpravné knize. Historie nejznámějších sportů, osobnosti jako Jiří Raška, Tomáš Verner nebo Josef Rakoncaj. Kniha vychází u příležitosti zimních olympijských her v jihokorejském Pchjongčchangu.

Cena: 249 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie

Počet stran: 96

Rozměry: 230 x 260 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 19. 02. 2018

České nebe filmové

Autor: Pavel Taussig

Anotace:

„Filmové nebe české není velké, ale je hezké!“

Každého roku přibývá bohužel dost umělců, jejichž životní příběh se uzavřel, a oni už také mají své čestné místo na filmovém nebi vedle svých předchůdců či kolegů. Autor hodnotí každý herecký vklad do zlatého fondu české kinematografie a přináší i méně známá fakta o šťastných či truchlivých životních momentech slavných osobností, jakými bezesporu byli a jsou Jan Tříska, Květa Fialová, Jiří Kodet, Petr Čepek, Jiřina Jirásková, Míla Myslíková, Jiří Krytinář a mnoho dalších herců.

Cena: 349 Kč

Žánr: česká historie, film

Počet stran: 280

Rozměry: 166 x 239 mm

Nakladatelstvi: XYZ

Datum vydání: 22. 02. 2018

Domov bez harampádí

Jde to i s dětmi

Autor: Joshua Becker

Anotace:

„Jediná uklízecí kniha, která počítá s dětmi“

Kniha nabízí nový a osvěžující přístup ke zvládání nepořádku ve vaší rodině. – Přestanete přemísťovat věci z místa na místo, uklidíte jednou provždy. – Nebudete se stresovat uklízením před každou návštěvou. – Získáte víc času pro sebe, pro děti, pro své blízké. – Můžete odpočívat během víkendů, které jste dosud z velké části prouklízeli. – Naučíte své děti vážit si toho, co mají, a také že bolest se lépe tiší láskou, přijetím a bezpečím, namísto kupováním si věcí.

Cena: 269 Kč

Žánr: non-fiction, osobní rozvoj, psychologie pro každého, zdravý životní styl

Počet stran: 176

Rozměry: 145 x 205 mm

Nakladatelstvi: BIZBOOKS

Datum vydání: 22. 02. 2018

Proč si muži berou potvory

Autor: Sherry Argov

Anotace:

„Pro všechny ženy, které touží po vdavkách!“

Určitě znáte nějakého skvělého svobodného muže, který se oženil s naprosto obyčejnou dívkou. Jeho přátelé a rodina jsou naprosto zdrceni a diví se: Proč si vybral právě tuhle? Jak to proboha dokázala? Kniha je určena nejen ženám, které se vdávat chtějí, ale i těm, které by rády zažehly nové plamínky ve vztahu a manželství oživily.

Cena: 229 Kč

Žánr: partnerské vztahy

Počet stran: 224

Rozměry: 130 x 20 mm

Nakladatelstvi: MOTTO

Datum vydání: 22. 02. 2018

 

Špalíček českých pohádek

Autor: kolektiv

Anotace:

„Kniha plná známých i méně známých pohádek“

Velká kniha, ve které najdete všechny pohádky, na které si jen vzpomenete. Tři zlaté vlasy děda Vševěda, O hloupém Honzovi, Čertova nevěsta a mnoho dalších nestárnoucích pohádek vypravených jedinečnými ilustracemi Miloslava Jágra.

Cena: 299 Kč

Žánr: pohádka

Počet stran: 320

Rozměry: 163 x 238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 26. 02. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací