Diego Maradona (2019)

Režie:
Premiéra v ČR: 18. 7. 2019 ()

Synopse: Strhujícím portrétem „prokletého génia“ navazuje držitel Oscara Asif Kapadia na své předchozí úspěšné životopisné filmy Senna a Amy a přináší unikátní vhled do soukromí Diega, milujícího i chybujícího člověka, který svou lidskost většinu života schovával pod masku Maradony – nejslavnějšího fotbalisty všech dob.

Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu.

Recenze:
Britský režisér Asif Kapadia, oceněný Oscarem, má nesmírné nadání pro tvorbu dokumentů zároveň vizuálně zajímavých i dojemných, kritikou kladně přijímaných i divácky oblíbených. Po dokumentárních filmech o Ayrtonu Sennovi a Amy Winehouse je laťka očekávání u diváků nasazena velmi vysoko, a to právem. Nyní přichází film, který je podle tvůrce zakončením trilogie. Tentokrát si dal výzvu, že natočí film o někom, kdo ještě žije, a to o komplikované osobě, která je považována za jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací