Filmové události #29/19: Bude hraná Malá mořská víla i Chip s Dalem a mnohem více

Aneb jak Disney a jeho nikdy nekončící remaky vládnou světem filmu.
 
 
Vezměme to však popořadě, koncem týdne začal očekávaný Comic Con v San Diego. Je tu i první trailer ke snímku King’s Man. S ukázkou se pochlubilo i pokračování hororu To. A máme tu i oficiální klip k novému Top Gunu. V neposlední řadě pak muzikál Cats nabídl neobvyklý teaser. Je tu i dobrá zpráva pro fanoušky Thora, čtvrtého dílu se po úspěšném Raganaroku opět ujme Taika Waititi. Režisér Baz Luhrmann má zase svého filmového Elvise. A v poslední řadě jsou tu i novinky ohledně nového Bonda, které otřásly světem.

#29/19

Hned na úvod přišlo studio Disney s několika zprávami týkajících se live action remaků. Chystá jich do budoucna hned několik. Nedávno byl uveden do kin nový Lví král a v souvislosti s tím vyšla i první ukázka k filmové Mulan. Již dlouho se také mluví o Malé mořské víle, aktuálně byla do role hlavní hrdinky obsazena herečka Halle Bailey, chobotnice Uršula se stále hledá, ale v uplynulém týdnu bylo oznámeno, že jedním z adeptů na roli prince Erika je britský zpěvák Harry Styles. To však není vše, Disney ambiciózně oznámilo, že do budoucna chystá mnohem více hraných verzí animovaných klasik. Jmenovitě jde o Ostrov pokladů, Atlantida: Tajemná říše (kde se uchází o jednu z hlavních rolí Tom Holland), Černý kotel nebo Chip a Dale.

Samozřejmě, Disney mělo vypouštění těchto novinek poměrně promyšlené, neboť v závěru týdne začal populární Comic Con v kalifornském San Diegu, největší popkulturní konvence, co je. Fanoušci se tu mohou těšit na tvůrce a herce z Marvelovek, Hry o trůny, Stranger Things či jiných slavných pořadů a filmů. Celá akce pak potrvá pět dnů, od čtvrtka 18. do pondělí 22. července.

V souvislosti s tím můžeme čekat i spoustu významných trailerů. Jeden z nich se týká i snímku The King’s Man prequelu ke Kingsman: Tajná služba a Kingsman: Zlatý kruh. Film má odkrýt počátky slavné britské tajné organizace a je zasazen do období první světové války. Objevit se tu pak mají například Ralph Fiennes, Harris Dickinson, Rhys Ifans, Charles Dance, Daniel Brühl, Aaron Taylor-Johnson, Matthew Goode, Gemma Arterton, Tom Hollander nebo Liam Neeson. Do kin se pak snímek chystá v únoru příštího roku.

S první oficiální ukázkou přišlo i pokračování hororu To, nazvané To Kapitola 2. Uzavření díla z pera Stephena Kinga sleduje již dospělé postavy z prvního dílu, které se opět utkají s děsivým klaunem Pennywisem. Rolí starších verzí hlavních hrdinů se pak ujmou James McAvoy, Jessica Chastain či Bill Hader a další, coby titulní klaun se pak vrací Bill Skarsgard. V kinech pak bude Pennywise řádit již začátkem letošního září.

Trailer překvapivě nabídlo i očekávané pokračování snímku Top Gun s podtitulem Maverick. Zde se opět vrací Tom Cruise, dále tu pak uvidíme herce jako je Val Kilmer, Jennifer Connelly, Miles Teller nebo Jon Hamm. Na filmová plátna pak Maverick přiletí až v příštím červenci.

Poslední, poněkud neobvyklý teaser se týká muzikálu Cats. Režie se zde ujal Tom Hooper, který stojí za úspěšným filmovým zpracováním muzikálových Bídníků. Divákům zde nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Taylor Swift, Jason Derulo, James Corden, Jennifer Hudson, Rebel Wilson, Idris Elba, Judy Dench nebo Ian McKellen. Na filmových plátnech pak budou k vidění již letos těsně před Vánoci, tedy 19. prosince.

Samozřejmě by to nebyl týden bez Marvelu. To potěšilo všechny fanoušky superhrdiny a poloboha Thora, když oznámilo, že se režie čtvrtého snímku chystá Taika Waititi. Tento novozélandský režisér stojí za vznikem úspěšného Thor: Ragnarok, ve kterém si střihl i roli dobromyslného Korga. O Thorovi 4 však dále zatím není nic více známo.

Kromě filmů o superhrdinech se ale také v poslední době rozrostl trend biografií o slavných hudebnících. Minulý rok a část toho letošního se nesl v duch Bohemian Rhapsody a Freddieho Mercuryho a Queenů, po něm pak na jaře následoval Rocketman o Eltonu Johnovi, no a nyní se chystá snímek o králi Rock ‘n‘ Rollu Elvisu Presleym. Ten v uplynulých dnech našel svého titulního představitele, kterým se stal mladičký Austin Butler. Samotné dílo pak bude vznikat pod taktovkou Baze Luhrmanna, což jistě slibuje záživnou podívanou.

A  poslední novinka tak trochu otřásla světem. Týká se totiž v nové Bondovky, ve které si zahraje i Lashana Lynch. Nově však na internet prosákla informace, že Lynch bude ve filmu agentem 007. Fanoušci však začali představě Jamese Bonda s ženským pohlavím a snědou pletí protestovat. Pravda je však poněkud jiná. Lynch má mít v nové, zatím nepojmenované Bondovce, ono slavné číslo, hraje však postavu jménem Nomi a James Bond (Daniel Craig) je v důchodu. Ovšem stane se něco, co donutí Bonda jít zpátky do terénu, a tak se odstartuje celý děj. Lynch tak v žádném případě nenahrazuje Craiga, jak se mnozí domnívají. Nový Bond, který po tomto filmu bude skutečně následníkem Craiga, se stále hledá. Mezi největší kandidáty v současnosti patří Idris Elba nebo Richard Madden, co však bude v budoucnosti, zatím není jasné.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací