Bernard Payen převzal na slavnostním zahájení 4. ročníku Marienbad Film Festival cenu Marienbad Prix

Proběhlo i gala promítání filmu Sunset Boulevard, jež se pyšní třemi soškami Oscar.

 

Do Mariánských lázní opět vtrhl film, a to v podobě již čtvrtého ročníku Marienbad Film Festival. Slavnostní zahájení proběhlo v tamním Společenském domě Casino, kde na všechny pozvané hosty čekalo gala promítání filmu Sunset Boulevard s Williamem Holdenem a Glorií Swanson v hlavních rolích. Snímek z roku 1950, který byl natočen legendárním režisérem Billem Wilderem, byl svého času nominován na jedenáct ocenění Oscar a tři sošky si dokonce odnesl. Na diváky tak čekal jedinečný filmový zážitek. V rámci otevíracího večera proběhla projekce i dalšího snímku, a to mysteriózního romantického dramatu Loni v Marienbadu.

Bylo uděleno i historicky první ocenění Marienbad Prix. Cenu ve tvaru lázeňské oplatky si odnesl filmový kritik a dramaturg Bernard Payen. Oceněného zcela bezprostředně uvedl a Marienbad Prix předal scénárista, režisér a dramaturg Jakub Felcman. Všechny hosty osobně uvítala i ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

Marienbad Film Festival v lázeňském městě potrvá až do 31. srpna 2019. V rámci programu budete moci zhlédnout snímky jako Karel, já a ty, Žiletky, Dva na cestě, Člověk si sám se sebou vystačí či kraťas Parsi, debatovat nad hudebními klipy z doby ČSSR nebo se vydat na koncert KATARZIE a ZABELOV GROUP. Pozvání na festival přijala i celá řada vzácných hostů, jako jsou Bence Fliegauf, Eduardo Williams, Nahuel Pérez Biscayart, Bohdan Karásek či Roman Štětina.

(Foto: Eliška Stejskalová, Marienbad Film Festival)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací