Filmové události #43/19: Star Wars přišlo s finálním trailerem

A Ledové království zase s plakáty.
 
 
Je tu první oficiální trailer k třetí řadě The Crown. S ukázkou přišel i akčňák Bloodshot. A finální klip přineslo i Star Wars: Vzestup Skywalkera. Naopak Ledové království nabídlo plakáty s postavami. Piráti z Karibiku pak chystají remake. Tvůrci Avengers, Joe a Anthony Russo spolu s Kevinem Feigem si zase střihnou role v epizodě Simpsonů. Na druhou stranu, v Jihlavě odstartoval filmový festival. A v Praze se chystají Dny Severu. Navíc se pak v našem hlavním městě se točí i seriál s Danielem Radcliffem.

#43/19

Uplynulý týden nám toho přinesl opravdu požehnaně, především pak dost trailerů. Ten první se vztahuje ke třetí řadě seriálu The Crown, která se má zabývat životem britské královny a událostmi ve Spojeném království v 70. letech. Ukázka slibuje, že velké část příběhu bude zaměřena na prince Charlese a jeho vztah s princeznou Dianou. Tvůrci také na sociálních sítích sdíleli plakáty k sérii, na kterých můžeme vidět královnu Alžbětu, prince Filipa, princeznu Margaret, prince Charlese a princeznu Annu. Třetí řada pak bude na Netflixu vypuštěna v den pro nás snadno zapamatovatelný, tedy 17. listopadu.

Druhý trailer se váže k akčňáku Bloodshot. Zde se představil Vin Diesel jako Ray Garrison, voják, který byl vylepšen superschopnostmi. Do kin se pak Bloodshot chystá koncem příštího února.

A do třetice všeho dobrého tu máme i finální trailer k deváté epizodě ze ságy Star Wars. Snímek s podtitulem Vzestup Skywalkera se vrací k hrdinům Ray, Finnovi a Poeovi a uzavírá novou trilogii, která započala s filmem Síla se probouzí. Jak to tedy celé dopadne, se dozvíme již během letošních Vánoc.

Na druhou stranu animák Ledové království 2, který se též chystá do kin během Vánoc, nabídl nové plakáty. Na nich můžeme vidět jednotlivě všechny hlavní postavy jako jsou Elsa, Anna s Olafem, Kristoff a Sven či sněhulák Olaf. Sequel k populárnímu prvnímu Ledovému království slibuje záživnou podívanou a rozšíření již dobře známého snímku.

(Zdroj: impawards.com)

Byl to však týden plný Disneyho, neboť další událost se váže k Pirátům z Karibiku, kteří jsou dalším majetkem tohoto giganta, stejně jako Star Wars, nebo Ledové království. A tvůrci Pirátů z Karibiku oznámili, že se chystá jejich remake a na hlavní roli má velkou šanci skotská rodačka Karen Gillan. Krom toho však zatím není nic více známo.

Pod Disneyho monopol spadají i Avengers. A právě režiséři posledních dvou snímků (Infinity War a Endgame) bratři Anthony a Joe Russo spolu s hlavním producentem Kevinem Feigem se objeví v jedné z nových epizod Simpsonů. V tomto díle populárního animáku Bart použije spoilery, aby vydíral filmové manažery v podání bratří Russoových, Feige pak bude mít kameo jak superpadouch Chinnos. Samotná epizoda bude mít premiéru až 23. února.

Nyní se však k závěru přesuňme na českou scénu. U nás ve čtvrtek 24. října odstartoval v Jihlavě Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava. Šestidenní akce, která potrvá až do úterý 29. října, nabídne širokou nabídku dokumentů i bohatý doprovodný program s hosty.

Naopak v Praze a Brně se zase chystají Dny Severu, které odstartují přesně, když skončí Ji.hlava, tedy 29. října. Jubilejní desátý ročník festivalu severské kultury, jehož mottem je „cesta v různých podobách,“ nás zavede na cesty diplomatické, turistické či filmové. Vydáme se i po severských stopách ve dvou největších českých městech. Festival, pořádaný pod záštitou Skandinávského domu a jeho partnerů, pak potrvá do 6. listopadu.

A na úplný konec zpráva, která nadchne především fanoušky Harryho Pottera. Jeho představitel, tedy Daniel Radcliffe, totiž momentálně točí v Praze. Pracuje zde, společně se Stevem Buscemim, na druhé řadě seriálu Nebe s.r.o, kde Radcliffe hraje anděla a Buscemi Boha. Točit by měli v Praze a okolí až do konce listopadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací