Filmové události #05/20: První Super Bowl trailery, filmové ceny a Owen Wilson v Marvelu

Leden je u konce a filmová sezóna se konečně rozjíždí.
 
 
Mezi první ukázky z amerického Super Bowlu patří například trailer k hororu Tiché místo: Část II. Pojí se s tím i klip z očekávané hrané Mulan. Je tu i ukázka k devátému dílu filmové ságy Rychle a zběsile. Mimo to debutoval i teaser k druhé řadě seriálu Narcos: Mexico. Blíží se také britské BAFTA. U nás zase proběhly Ceny české filmové kritiky. Prima COOL zase uvede první seriál z vlastní tvorby. Odstartoval i Future Gate festival. A v seriálu Loki se zase objeví Owen Wilson.

#05/20

Blíží se finále finále mistrovství v americkém fotbale, tedy Super Bowl a s tím se pojí i značný příval nových trailerů. Ve spojení s tím vyšla například nová ukázka k pokračování hororu Tiché místo. V druhém díle je zpátky ústřední rodinka, která se musí potýkat s životem ve světě, kde nesmí vypustit ani hlásku.  Emily Blunt a spol. se vrátí v novém dobrodružství již 19. března.

Druhou ukázkou, kterou přinesl nadcházející Super Bowl je klip k chystanému snímku z produkce Disney, Mulan. Hraná verze známé pohádky nabízí realističtější pohled na historické události, které byly předlohou původního příběhu. I na Mulan se mohou příznivci těšit už v březnu, konkrétně do kin zavítá přesně týden po sequelu Tichého místa.

Do třetice je tu i první ukázka k devátého dílu akční filmové série Rychle a zběsile. V sequelu zkracovaném jako F9 se vrací Vin Diesel či Michelle Rodriguez a nově se tam objeví například John Cena v zatím nespecifikované roli. Rychlá a zběsilá auta pak vtrhnou do kin v druhé polovině května.

Máme tu však i jeden ne-superbowlovský trailer. Ten se vztahuje k seriálu Narcos: Mexico, který nabízí streamovací servis Netflix. Video konkrétně představilo druhou řadu pořadu, ve které se vrací herec Diego Luna a jiné postavy z předchozí sezóny, která byla odvysílána před dvěma lety. První díl pak Netflix nabídne za necelé dva týdny, tedy 13. února.

Mimo ukázky je tu i spousta filmových ocenění. Například již v neděli proběhnou britské BAFTA Awards, které ocení to nejlepší nejen z britské tvorby. Mezi nominovanými lze najít spousta paralel s nominacemi na Oscary, a tak lze toto chápat i jako předzvěst, jak dopadnou právě Oscaři, kteří proběhnou přesně o týden později. Celé BAFTA pak budou k vidění na britské stanici BBC One a slavnostním ceremoniálem provede moderátor Graham Norton.

Jenže ceny neminuly ani tuzemskou filmovou a televizní scénu. Již tuto sobotu proběhly Ceny české filmové kritiky. Nejlepším filmem se stalo drama Staříci, které si odneslo sošky i za režii a v herecké kategorii, kde zvítězil Jiří Schmitzer. Jeho ženským protějškem se pak stala Tereza Ramba, která vyhrála díky své roli ve Vlastnících, kteří uspěli i ve scenáristické kategorii. Objevem roku se pak stal Bohdan Karásek a jeho dílo Karel, já a ty. Byla také udělena cena za film třicetiletí, kterým se stal Kolja.

A máme tu ještě jednu domácí zprávu. Televizní stanice Prima COOL zanedlouho uvede první seriál z vlastní tvorby. V pořadu s názvem Po hlavě vystoupí v hlavní roli Indyho Petr Buchta a vedle něj se v nevšední roli coby jeho mozek objeví Igor Chmela. Tvůrci slibují nevšední podívanou, o tom se pak mohou diváci přesvědčit již toto pondělí, 3. února, kdy bude odvysílána první epizoda.

V Praze také odstartoval Future Gate festival. Ve středu 29. ledna byl v Praze slavnostně zahájen sedmý ročník festivalu zaměřujícího se sci-fi filmovou tvorbu. Organizátoři nabízí návštěvníkům široký program, který si v Praze mohou užít až do této neděle, pak se přesune do dalších měst v zemi, jako jsou Brno, Šumperk a Plzeň.

Na závěr se pak přemístíme do světa marvelovských superhrdinů, do kterého se za nedlouho přidá komik Owen Wilson. Nedávno bylo oznámeno, že Wilson se má objevit v zatím nespecifikované roli v seriálu Loki z produkce Marvelu a Disney. Samotný pořad pak má debutovat na streamovací síti Disney+ někdy později v letošním roce. Mimo jiné Tom Hiddleston, který ztvárňuje titulního padoucha, také nedávno na svých sociálních sítích sdílel krátké video z natáčení.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Příspěvek sdílený Tom Hiddleston (@twhiddleston),

(Foto: Po hlavě, Prima COOL, Tiché místo: Část II)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací