#jsemtady (2019)

Režie:
Premiéra v ČR: 28. 5. 2020 ()

Synopse: Když se slavný francouzský šéfkuchař zčistajasna rozhodne vyrazit na druhou polokouli za tajemnou dívkou, kterou poznal na internetu, pak je jasné, že může jeho příběh skončit všelijak.

Věhlasný francouzský šéfkuchař Stéphane (Alain Chabat) žije poklidným životem a má všechny důvody, proč se cítit spokojeně. Přesto jedinou osobou, která jej udržuje naživu, je tajemná mladá Korejka Soo (Doo-na Bae), se kterou se náhodou spojil na lnstagramu. Baví se spolu na dálku o umění i sakurách, které právě rozkvétají, a zdá se, že si výborně rozumí navzdory vzdálenosti a všem jazykovým i kulturním bariérám.

Pak se jednou Stéphane rozhodne Soo nečekaně a bez ohlášení navštívit v jejím rodném Soulu. I když se ukáže, že tento impulsivní nápad na neohlášené setkání nebyl zrovna nejlepší, Stéphane díky tomu pozná mnoho nových přátel a jeho dobrodružství má nakonec úplně jiné rozuzlení, než které očekával. A na druhém konci světa dokonce dokáže obnovit zpřetrhaná pouta k svým blízkým.

Recenze:
Francouzská (tak trochu) komedie nám ukáže střet naivní zamilovanosti s tvrdou realitou v nevšedních podmínkách. Stéphane (Alain Chabat) je stárnoucí šéfkuchař, o jehož životě se tolik nedozvíme, ale nejdůležitější věci dokážeme odtušit: pracuje v restauraci po svém otci, kde se celá desetiletí nic nezměnilo, včetně zaprášených vycpaných hlav po stěnách, na internetu se hádá s nespokojenými zákazníky, kteří mu napsali nelichotivou recenzi, žije ve svém vlastním světě, což zapříčinilo rozpad jeho manželství a dost rozpačité vztahy s již dospělými syny. Stéphane ale podlehl sociálním sítím, respektive jedné mladé Korejce jménem Soo (Doo-na Bae), se kterou si píše. Protože nerozlišuje mezi reálným a virtuálním světem, jednoho dne sedne na letadlo směr Soul a na poslední chvíli napíše své spřízněné duši, že se za pár hodin uvidí. Spolu s ním pak na letišti zabíjíme čas v naději na setkání, ale také při poznávání jiné kultury.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací