V nové štědrovečerní pohádce České televize O vánoční hvězdě se představí Vojtěch Kotek, Tereza Ramba či Aňa Geislerová

Chybět nebudou ani Tři oříšky pro Popelku nebo Anděl Páně.
 
 
Vánoce se blíží a k nim patří neodmyslitelně pohádky a příběhy plné kouzel, lásky a dobrých skutků. Česká televize představila formou on-line tiskové konference svůj sváteční program včetně již tradiční štědrovečerní pohádky.

Po sváteční večeři a rozbalování dárků na nás čeká nová pohádka O vánoční hvězdě v režii Karla Janáka. Dle generálního ředitele České televize Petra Dvořáka příběh premiérové pohádky propojuje lidský svět, inspirovaný obrázky Josefa Lady, s hvězdným nebem plným unikátních filmových efektů. Natáčení probíhalo v malebném zasněženém podhůří Západních Tater, kde se potkala jedinečná herecká sestava, a to Vojtěch Kotek, Tereza Ramba, Aňa Geislerová, Ondřej Sokol, Kryštof Hádek, Matěj Hádek, Martin Huba, Leonie Brill či Zlata Adamovská. Pro Aňu Geislerovou, která ztvárnila žárlivou Proximu, se jednalo o první výraznou pohádkovou roli. „V mé poměrně bohaté kariéře pohádky úplně chybí, až na italskou Princeznu Fantaghiro a Anděla Páně, kde se mihnu zhruba na tři vteřiny. Toužila jsem po české. A když přišla Proxima, chtěla jsem už jen a jen ji,“ prozradila Aňa.

Na První svátek vánoční si budeme moci pustit originální česko-slovenskou pohádku Hodinářův učeň o hrách osudu, lásce, lidské malosti, ale také odvaze, šikovnosti a dobrotě hlavních hrdinů. O den později na nás čeká romanticko-dobrodružný film pro celou rodinu O léčivé vodě. Chybět nebude ani pohádka ve znakovém jazyce. Letošní volba padla na Loupežnickou baladu.

Novinky a premiéry doplní i celá řada časem ověřených titulů. Jmenujme například Dvanáct měsíčků (Marie Majkusová, Roman Vojtek), Anděl Páně 1 + 2, Tři oříšky pro Popelku, Pelíšky, Dobrý voják Švejk a Poslušně hlásím, Tajemství hradu v Karpatech, Tajemství staré bambitky či Na samotě u lesa. Již po třicáté Česká televize odvysílá Adventní koncerty, které podpoří čtyři neziskové organizace. V úterý 1. prosince bude spuštěn oblíbený interaktivní Adventní kalendář provázející předvánoční dobou a tradicemi.

(Foto: O vánoční hvězdě, ČT)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací