Zvrácená (2021)

Režie:
Premiéra v ČR: 17. 6. 2021 ()

Synopse: Dejte si pozor, ke komu se modlíte…

Během nejposvátnějšího víkendu v roce přichází Zvrácená. Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. Film Zvrácená podle bestselleru Jamese Herberta Shrine produkovali Sam Raimi, Rob Tapert a Evan Spiliotopoulos, který je zároveň autorem scénáře a režisérem.

Recenze:
Co byste dělali, kdyby se vám zjevil svatý? Přesně nad touto otázkou se pozastavuje horor Zvrácená, za kterým stojí režisér a scenárista Evan Spiliotopoulos, pro nějž se jedná o režisérský debut. Coby scenárista se však podílel na snímcích jako Kráska a zvíře z roku 2017 nebo Lovec: Zimní válka a dalších. Zde Spiliotopoulos představuje poměrně zajímavou myšlenku točící se především kolem víry.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací