Filmové události #31/14: Zajímavosti z Comic-Conu

sd_comic_con_poster
Letní fantasy/sci-fi žně 2014 byly pořádně šťavnaté.
 
 
Mezinárodní festival San Diego Comic-Con je čtyřdenní svátek, o kterém již slyšel každý, kdo se alespoň lehce zajímá o sci-fi nebo fantasy. Jedná se o největší událost svého druhu. Každoročně zde filmoví tvůrci představují chystané projekty a návštěvníkům ukazují unikátní záběry z rozpracovaných snímků. Ty nejvýznamnější vám přinášíme v krátkém přehledu.
 
 
 
Pět armád se chystá na bitvu

Režisér Peter Jackson předvedl první trailer k Hobit: Bitva pěti armád. Tón třetího filmu v sérii je mnohem temnější a dramatičtější. Režisér podotkl, že v Bitvě pěti armád nás čeká nejedna tragédie a úmrtí. Také prozradil, že film ještě není úplně dokončený. Kromě editování již hotového materiálu stále probíhá motion capture pro některé sekvence.

Lidé a Orkové budou válčit i ve filmu

warcraft_title_imageZnáte nebo jste už slyšeli o hře Warcraft? A co World of Warcraft? Nebo jen zkráceně WoW. Fanoušci jedné z nejpopulárnějších her (především on-line verze) netrpělivě očekávají její filmové zpracování. Návštěvníci Comic-Comu ovšem měli to štěstí zhlédnout první záběry z filmu. Na nich byl k vidění velmi barevný svět plný pestrých zbraní, štítů, a samozřejmě epických bitev mezi lidmi a orky. My ostatní se můžeme pokochat alespoň logem filmu. Snímek s názvem Warcraft je technicky velmi náročný, nemáme ho tedy údajně očekávat dříve než v březnu 2016. Režisér Duncan Jones říká, že je to jako dělat Avatar zároveň s Pánem prstenu.

 

Nejvíce hereckých hvězd přivezl Marvel

Superhvězdná sestava ve složení Robert Downey Jr., Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, Chris Evans, Aaron Taylor-Johnson, Paul Bettany, James Spader, Josh Brolin, Elizabeth Olsen provázela panelem Avengers: Age of Ultron. Kromě diskuze s návštěvníky, ukázali i záběry z filmu. Na nich jsme mohli vidět partu superhrdinů, jak se snaží zdvihnout Thorovo kladivo, Ultrona, velkolepé destrukce po celé Zemi, Black Widow jak uklidňuje Hulka, rozbitý štít Kapitána Ameriky… Premiéra filmu je již na jaře příštího roku, doufejme tedy, že se již brzy dočkáme plnohodnotného traileru. Během Comic-Conu Marvel též vypouštěl do světa speciální plakáty, které dohromady poskládaly jeden velký obraz.

Ačkoliv Strážci Galaxie zrovna vstoupili do našich kin, již je známo datum premiéry druhého dílu. Pokračování Strážců je stanoveno na 28. července 2017.

 

Ocelový muž, netopýří muž, opice a ještěři…

BvS_obr_wonder_woman_gal_gadotJedním z nejočekávanějších panelů byl zajisté Batman v Superman: Dawn of Justice. Kromě hromady koncept artů mohli diváci sledovat i unikátní záběry, které ukázaly oba hlavní hrdiny hledící jeden na druhého v očekávání vzájemného souboje. Poté údajně přišli na pódium Zack Snyder, Ben Affleck, Henry Cavill a Gal Gadot, pustili stejné video ještě jednou a byl konec panelu. No… alespoň se k nám dostal obrázek Wonder Woman.

Lagendary Pictures by rádo oživilo známa monstra. První vlaštovkou byla nedávna Godzilla ještě ve spolupráci s Warner Bros. Ovšem nyní je Legendary spojeno s Universal Pictures a to je známo jako „místo monster“. Jedním z nečekaných překvapení letošního festivalu tak bylo oznámení nového King Konga. Teaser záběry začínají pohledem na rozbouřené moře, načež kamera přeletí na opuštěný ostrov, proletí bouři a pokračuje mezí opice poskakující mezi stromy, až skonči záběrem na samotného King Konga bušícího do své hrudi. Film s názvem Skull Island by měl mít premiéru v listopadu 2016.

Ve stejném duchu se nesou i další informace. Godzilla 2 již je oznámena nějaký ten pátek, ale návštěvníci haly H mohli vidět ojedinělý teaser oznamující nové detaily o pokračování. V něm hlášky typu „Byli tam další“ odhalily tři nové typy přerostlých plazů. Pterodaktyl “CODENAME: RODAN”, obrovský noční motýl “CODENAME: MOTHRA” a cosi jako drak “CODENAME: GHIDORAH”. Legendary následně oznámilo, že režisér Gareth Edwards bude pracovat na druhé Godzille poté, co dokončí svůj díl nových Star Wars.

 

Šílený, šílenější… Mad Max

Měli jste obavy, zda bude nový Mad Max: Fury Road dost šílený? Po zhlédnutí prvního oficiálního traileru musíte mít jasno. Není šílený, je přímo duševně chorý v dobrém slova smyslu! Režisér George Miller stojí za všemi Šílenými Maxy. Fanouškům se svěřil, že by před třiceti lety nevěřil, že bude dnes pracovat na již čtvrtém pokračování. Také dle jeho slov je Tom Hardy skvělou volbou pro Maxe, protože je to, jako bychom se dívali na velké divoké zvíře. „Nevíte, co udělá příště.“

Další nadějné převody video her na filmové plátno

Celosvětově úspěšná a oceňovaná video hra The Last of Us možná získala hlavní protagonistku. Scénarista Neil Druckmann ze studia Naughty Dog a režisér filmu Sam Raimi prozradili, že se setkali s herečkou Maisie Williams (Hra o trůny), která by měla hrát Ellie. Že film vypadá velmi slibně, naznačuje i fakt, že na scénáři by měl spolupracovat i samotný Druckmann. Filmový příběh by měl být totožný s herním, ovšem můžeme údajně čekat drobné změny v závěru.

Další film založený na počítačové hře měl svojí trailerovou premiéru. Hitman: Agent 47 nám ostatním ukázal hlavního hrdinu alespoň na statickém obrázku. Co říkáte na slavného úkladného vraha? Na fotografii Rupert Friend a Hannah Ware. Do kin se snímek dostane v únoru 2015.

hitman_agent_47_foto_a01
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací