Filmové události #07/16: Berlinale Čechy opomíjí, Depp mizí, Transformeři dominují

berlinale_2016_plakatSláva, nazdar explozi!
 
 
Intelektuálové, zůstaňte raději v Berlíně na zdejším festivalu, neboť dnes se bude hlavně střílet a vyhazovat do povětří. Na svědomí to mají Mizerové, Deadpool, Autoboti s Decepticony, Xander Cage nebo závodní vozy. Takový chaos možná nepřežije ani Neviditelný muž v podání Johnnyho Deppa.
 

 
Zlatý medvěd si vybírá kořist

Ve čtvrtek 11. února se v německém hlavním městě již po šestašedesáté rozeběhl Berlínský mezinárodní filmový festival, známý pod zkráceným názvem Berlinale. Přehlídku snímků zahájila nová komedie bratří Coenových Ave, Caesar!. O cenu Zlatého (případně Stříbrného) medvěda se uchází osmnáct kandidátů. Mezi nimi nalezneme drama z válečného Německa podle románu Hanse Fallady Alone in Berlin (I ve smrti sami). Hostitelskou zemi festivalu reprezentuje například také 24 týdnů, vyprávějící o ženě, jejímuž dítěti hrozí Downův syndrom a společně s Francouzi natočili Němci L’avenir. Americkou tvorbu zastupuje například Chi-Raq a scifisti si přijdou na své díky dobrodružství nadpřirozeného chlapce Midnight Special. Porotě hlavní soutěže tentokrát předsedá herečka Meryl Streep. I když žádanou sošku nemůže tentokrát obdržet nikdo z České republiky, jsme na akci zastoupeni příspěvky Nikdy nejsme sami; Já, Olga Hepnarová nebo romantickým příběhem Ani ve snu!. Celkově Berlinale představí 434 filmů, než skončí 21. února.


 

Imperator Fast and Furiosa

Kdo jiný by se měl přidat k postavám Rychle a zběsile než někdo z Šíleného Maxe: Zběsilé cesty? Universal Pictures tedy logicky lákají herečku Charlize Theron do záporné role osmého dílu série.


 

Tatum chce zpívat sprostě?

Channing Tatum a Joseph Gordon-Levitt si společně zahrají piloty v drsném muzikálu pro dospělé. Jeho neznámý příběh vychází z nápadu, na nějž přišel Gordon-Levitt společně s autorem scénáře Michaelem Bacallem (21 a 22 Jump Street).


 

Mizerný Joe

Trojku akční série Mizerové natočí zřejmě s již definitivní platností režisér Joe Carnahan (Death Wish). Jeho úsilí zhodnotí první diváci 17. února 2017, díl čtvrtý dorazí do kin 3. července 2019.


 

Cage otevírá Pandořinu skříňku

Třetí xXx získalo oficiální synopsi. Nekonvenční vládní agent Xander Cage (Vin Diesel) se střetne s válečníkem Xiangem a jeho týmem při pátrání po strašlivé zbrani známé jako Pandořina skříňka. Plešatý akční hrdina dá dohromady vlastní pomocníky a dostane se na stopu spiknutí zosnovaném na nejvyšší úrovni světových vlád.


 

Říše závodních vozů

Studio MGM se zajímá o svět, v němž je nebezpečná rychlost pro vozy naprosto přirozená a povinná. Připravuje film z oblasti závodů NASCAR. Scénář napíše Robert Munic, producent televizního seriálu Empire.


 

Superžoldák má další zakázku

Přisprostlý superhrdina Deadpool kolem sebe shromáždil početné obecenstvo. Vulgarit a zápasů s padouchy není nikdy dost, takže Fox rychle potvrdil přípravy na druhý díl, který si zřejmě vezme na starost stejný tvůrčí tým jako jedničku. Samotný Deadpoolův představitel Ryan Reynolds se kromě vlastní franšízy chce však také dostat do případného filmu o X-Force. Zatím však není jasné, jestli agresivní vojenskou jednotku složenou z mutantů někdy na plátně vůbec uvidíme.


 

Pana Deppa stačí slyšet

Neztrácí se nám nějak Johnny Depp před očima? To bude asi tím, že ve sdíleném světě hollywoodských monster mu připadla role Neviditelného muže. Extravagantní vědec, jenž v průběhu pokusů s neviditelností ještě zešílí, jistě Johnnymu padne jako ulitý…


 

Ready Player Not

Ready Player One, dobrodružnou sci-fi Stevena Spielberga, neuvidíme v prosinci 2017. Ve Warner Bros., zřejmě kvůli konkurenci v podobě Star Wars: Epizody VIII, jí určili nové datum premiéry 30. března 2018.


 

Tři přílety transformerů

Můžeme asi mluvit o zázraku, že roboti z Cybertronu dokázali divákům prodat bezobsažnou akci již čtyřikrát. A to se chtějí objevit ještě v dalších třech pokračováních, vždy pouhý rok od sebe, s jejichž premiérami nás v pátek seznámila společnost Paramount. Transformeři popáté dorazí na Zemi 23. června 2017, následovně 8. června 2018 a nakonec 28. června 2019. Režisér Michael Bay natočí přinejmenším nejbližší pokračování. Titul z roku 2018 bude zřejmě první spin-off, zaměřený na pomilováníhodného Autobota jménem Bumblebee.


 

Rychlost a forma modrého ježka

Před dvěma lety jsme přinesli zprávu o přípravách na filmové dobrodružství videoherního hrdiny, superrychlého ježka Sonica (viz Filmové události #24/14). Inu, jakkoliv si jinak umí pospíšit, je teprve v půli cesty. Jeho film nás má obohatit někdy v roce 2018. Půjde o hybrid hraného snímku a CGI. Všichni talentovaní zvířecí herci si zaslouží omluvu.


 

Jack a Annie na dvoře krále Artuše

Děti mají rády kouzla a musí se učit alespoň přibližnou historii. Pokud dosud nečetli knižní řadu Magic Tree House od spisovatelky Mary Pope Osborne, určitě brzy obsadí kina. Samotná autorka se chystá v roli producentky dohlížet ve společnosti Lionsgate na pokračování svých příběhů, kde malí Jack a Annie cestovali v čase ze svého kouzelného domku ve větvích, aby pomohli čarodějce Morganě La Fey. Ve filmu již odrostlejší hrdinové znovu domek objeví a jsou přivoláni do Camelotu, aby jej zachránili.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací