Filmové události #21/16: Daniel nechce být James, Thor vítá nové přátele, Dračí doupě ctí humor

spectre_2015_poster_v2Hrdinové mizí i přicházejí.
 
 
Craig podle všeho opustil s definitivní platností sérii o Jamesi Bondovi. S napětím očekáváme jeho náhradníka… Důležitější je, kdo nové role přijal. Thor se pozná s několika novými tvářemi, včetně záporačky Cate Blanchett. O nový popis postav byly rozšířeny naše znalosti o Rogue One: Star Wars Story a zrušující skutečnosti jsme se dozvěděli i o holkách z DC Comics, transformerech a světě Dračího doupěte.
 

 
Konec dalšího z Bondů?

Daniel Craig odmítl hrát v další bondovce, uvedl deník Daily Mail. S rolí agenta 007 se po čtyřech filmech rozloučil, i když mu za prodloužení smlouvy bylo nabízeno přibližně 100 milionů dolarů. Mezi favority na nového Bonda nyní patří Tom Hiddleston, Idris Elba, Tom Hardy a Aidan Turner.


Bourneův vesmír

Universal Pictures nechce stavět sdílené univerzum pouze na hollywoodských monstrech. Dalším zdrojem propojených příběhů je zesnulý spisovatel Robert Ludlum, stvořitel agenta Bournea. První příběh tohoto cyklu thrillerů představuje Jansonův rozsudek s Dwaynem Johnsonem.


Parťačka Katniss

Gary Ross, režisér prvního dílu Hunger Games, usiluje o další spolupráci s Jennifer Lawrence. Tentokrát pro spin-off Dannyho parťáků s ženskými postavami.


Spielbergova elektrárna

Steven Spielberg a Colin Trevorrow spolu kromě Jurského světa chtějí pracovat ještě minimálně na jednom rodinném dobrodružném snímku. Trevorrův nápad s titulem Powerhouse natočí režisérka a scénáristka Emily Carmichael.


Star Wars: Neřádi jedna až deset

Díky zveřejněnému materiálu z vizuálního filmového průvodce máme dobrou představu o hlavních postavách sci-fi Rogue One: A Star Wars Story. Jako první nám již před delší dobou bylo odhaleno jméno vůdkyně skupiny povstalců Jyn Erso (Felicity Jones). Doprovázet ji bude profesionální zabiják Baze (Jiang Wen), duchovně založený válečník Chirrut (Donnie Yen), povstalecký voják Bodhi Rook (Riz Ahmed), kapitán Cassian Andor (Diego Luna), bývalý imperiální droid K-250 (Alan Tudyk) a mimozemšťané Bistan (?) a Pao (?). Na Temné straně velí černým vojákům deathtrooperům ředitel Krennic (Ben Mendelsohn), oblečený v bílé uniformě a samozřejmě Darth Vader (Spencer Wilding / James Earl Jones).


„Zřela jsem čtveřici herců, veliké slávy, kujících pikle ke zkáze bohů. Ví někdo víc?“

Marvelovka Thor: Ragnarok představila obsazení svých čtyř nových postav. Cate Blanchett oživí řadu komiksových padouchů jako vládkyně podsvětí Hela. Ásgard má ovšem na své straně válečníky Valkýru (Tessa Thompson) a Skurgeho (Karl Urban). Nad nimi všemi bdí superbytost Grandmaster (Jeff Goldblum).


Black Boxer

Jiný hrdina z Marvelu, nováček Black Panther, přibral dalšího černého reka, tentokrát Micheala B. Jordana, tvář boxera Creeda ze stejnojmenného sportovního dramatu. Možná půjde o nepřítele superhrdiny (Chadwick Boseman). Probíhají jednáni i s Lupitou Nyong’o (12 let v řetězech, Star Wars: Síla se probouzí).


Superman potřebuje dozor

Společnosti Warner Bros. se snaží zjevně poučit z nedávného neúspěchu snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti, jemuž se nepodařilo vydělat ani miliardu dolarů. Představitel DC Geoff Johns a viceprezident Jon Berg od bratří Warnerů mají za úkol odteď přímo dohlížet na natáčení dalších dobrodružství všech členů superhrdinského týmu Justice League. Mají tedy tvořit jakousi obdobu marvelovskému Kevinu Feigovi.


Harley Quinn: Dámská jízda

V DC budou muset kontrolovat i čerstvě oznámené projekty, vycházející mimo jiné z blížícího se Sebevražedného oddílu. Na samostatný film si totiž brousí zuby Harley Quinn (Margot Robbie), bývalá psychiatrička, již svedl Joker (Jared Leto) na scestí. Vedle ní by se chvíle slávy dočkala i Batgirl, superhrdinky týmu Birds of Prey a možná další ženy/dívky z obou stran zákona.


V Dračím doupěti máme husí kůži

Nová filmová interpretace Dračího doupěte, která nás snad definitivně zbaví vzpomínek na Courtneyho Solomona, získala nepochybně zajímavého režiséra. Rob Letterman je zvyklý na svět fantastických komedií jako Husí kůže nebo Gulliverovy cesty. Natočil však také animáky Monstra vs. Vetřelci, Příběh žraloka a krátkometrážní Los Gringos. Jen to potvrzuje nedávné prohlášení studia Warner Bros., že snímek se má nést ve stylu marvelovských Strážců galaxie.


Poslední rytířské auto?

Pátí Transformeři mají potvrzený název. Transformers: Last Knight nepřipomíná nic, co by na první pohled zavánělo roboty měnícími se v pozemské stroje, takže nezbývá než hádat, kdo je tím „Posledním rytířem“. Samozřejmě se nabízí Optimus Prime, vůdce Autobotů. Někteří však spekulují, jestli nás nečeká první z avizovaných spin-offů s jiným světem společnosti Hasbro. Do světa filmu se totiž měl vydat i kyborg Rom, nazývaný „Vesmírný rytíř“. K transformerům se v novém pokračování vrátí Josh Duhamel, představitel plukovníka Lennoxe z prvních tří dílů.


Zákeřní duchové příštího října

Čtvrtý díl hororové série Insidious se objeví v kinech 20. října 2017. Novou duchařinu bude tentokrát režírovat Adam Robitel (Šílenství Debory Logan).


Ruské kostičky s čínským obsazením?

Zpráv o filmu podle populární hry Tetris (Filmové události #40/14) pomalu přibývá. V čínsko-americké produkci má podle sci-fi snímků jednoduchého námětu vzniknout celá trilogie, v níž se objeví nejspíš i čínští herci.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací