Komuna (2016)

komuna_2016_plakat
Režie:
Premiéra v ČR: 2. 6. 2016 ()

Synopse: „Každý sen o komuně končí hořkým probuzením.”

Komuna je svědectvím hrozícího konce rodiny, pospolitosti i celé jedné epochy v dánských dějinách.

Thomas Vinterberg zasadil svůj film Komuna do poloviny 70. let, do prostředí akademického společenství na předměstí Kodaně. Hrdiny filmu jsou Erik (Ulrich Thomsen), Anna (Trine Dyrnholm) a jejich dcera Freja (Martha Sofie Wallstrøm Hansen), kteří začnou uskutečňovat svůj sen o autentické komuně plné vzájemnosti a radovánek. Idea láskyplného a rodinného společenství pod střechou Erikova domu se ale začne rozpadat, když se do domu přistěhuje jeho milenka. Přežije ideál střet s realitou?

Recenze:
Na začátku byly vysoké účty za elektřinu a touha po něčem novém, na konci rozpad jedné rodiny a ztráta ideálů. Manželé Erik (Ulrich Thomsen) a Anna (Trine Dyrholm) zdědí obrovský dům na předměstí Kodaně. Erik je rozhodnutý dům prodat, ale Anna ho s jejich dcerou Frejou přemluví, jsou domem okouzleny. Anna má mimo to plán – přizvou své přátelé, podělí se o náklady na bydlení a na oplátku získají neobyčejný život.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací