Režisér a scénárista Rudolf Havlík bude zjišťovat Po čem muži touží

Natáčení s Annou Polívkovou a Jiřím Langmajerem odstartuje koncem března.
 
 
Po romantické komedii Pohádky pro Emu a road movie Zejtra napořád se režisér a scénárista Rudolf Havlík pustí do čistokrevné komedie Po čem muži touží. Scénář příběhu o věčném soupeření mužského a ženského světa napsal spolu se scénáristkou a úspěšnou spisovatelkou Radkou Třeštíkovou. „Rudolf za mnou se svým námětem přišel ve správnou chvíli, potřebovala jsem si odskočit od vážných témat a napsat s ním ryzí komedii byla pro mě velká výzva,“ dodává Radka Třeštíková.

Film nás seznámí s charismatickým cynikem, tak trochu šovinistou, sarkastickým sympaťákem a šéfredaktorem časopisu pro muže Karlem Králem (Jiří Langmajer). Jeho nezávazný způsob života mu jednoho dne nadělí hned několik ran – exmanželka (Andrea Hoffmannová) a sedmnáctiletá dcera Julie (Sara Sandeva) ho naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo v práci je dosazena mladá a pohledná šéfredaktorka (Táňa Pauhofová). Karel nastolenou situaci vyřeší opitím se s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek). Během dobrodružné noci ovšem pronese nešťastné přání, a to, že se chce stát ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“ Ráno se Karel probudí jako Karla (Anna Polívková). A série vtipných příhod může začít.

„Můj nápad vznikl z prosté nostalgie. Stýskalo se mi po filmech jako Na Hromnice o den více nebo Tootsie a chtěl jsem si něco podobného vyzkoušet a zkusit natočit komedii. Byl to jen nápad, který jsme potom s Radkou Třeštíkovou začali po nocích pro zábavu dávat dohromady, a protože nás to začalo ohromně bavit, tak jsme to zkusili dotáhnout do konce,“ říká režisér a spoluautor scénáře Rudolf Havlík.

Natáčet se začne poslední týden v březnu, a to především v pražských lokacích. V dalších rolích se představí Jiří Havelka, Oldřich Navrátil, Lenka Vlasáková, Lucie Polišenská, Pavla Tomicová, Lucie Šteflová, Naďa Konvalinková, Ester Kočičková, Jakub Volák a další. 

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 20. září 2018.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací