Předvánoční novinky od Albatros Media pro děti i dospělé

Prosinec přináší Rychlé šípy, Jana Lucemburského, obrázky Josefa Lady i Piraňu.
 
 
Měsíc prosinec, a především vánoční čas je obdobím, kdy můžeme snít, a to ve velkém, protože všechno je možné. Podlehněte kouzlu Vánoc a začtěte se do některé z deseti knižních novinek. A začneme nabídkou pro děti. Ty nejmenší bezesporu ocení další díl z kolekce Kámoši hafíci – Nejkrásnější kolekce. Na pulty knihkupectví opět zamířil nesmrtelný příběh Anna ze Zeleného domu, tentokrát s novými krásnými ilustracemi. Opomenout by se nemělo ani vzdělávání. Prolistujete-li si obrázkovou knihu Ladovy veselé učebnice (2) – Ptáci, vydáte se do pestrého světa opeřenců. O slova se hlásí i neobyčejná chůva prostřednictvím knihy Mary Poppins se vrací. Nejen dobrodruhy, ale i sběratele nadchne speciální dárková publikace Rychlé šípy – Komiksové plakát. Co se vydat i na cestu do minulosti? Historická próza Hvězdy nad Berlínem nadchne především všechny dívky. Začíst se budete moci i do životopisu Jan Lucemburský. Chybět samozřejmě nesmí ani beletrie pro dospělé. Román Světlo ženy je vášnivou oslavou lásky. Naopak thriller Piraňa přináší nový příběh z dobrodružné série Akta Oregon. A špetka koření na závěr. Moderní kuchařka Už se vaří, má panenko! je poctou všem, kdo pro nás vaří srdcem.

 

Kámoši hafíci – Nejkrásnější kolekce

Autor: kolektiv

Anotace:

„Parádní příhody štěněcích parťáků, kteří nezkazí žádnou legraci“

Neohrožení štěněcí parťáci opět vyrážejí do akce! Na nerozlučnou dvojici hrdinů čekají zapeklité záhady, napínavá pátraní a spousta senzačních dobrodružství. Bingo a Rolly si díky svému důvtipu, odhodlání a úžasnému vybavení od vynálezce Boba poradí s každou nesnází. Tentokrát budou muset vyřešit případ pohřešovaného pečiva v Paříži, seznámí se s robotickým psem a budou čelit hrůzostrašnému kvílejícímu duchovi. S parádními příhodami kámošů hafíků je bezva zábava zaručena!

Cena: 349 Kč

Žánr: obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 176

Rozměry: 200×275 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 03. 12. 2018

Anna ze Zeleného domu

Autor: Lucy Maud Montgomeryová

Anotace:

„Nesmrtelný příběh upovídané zrzky v novém ilustrovaném vydání“

Jedenáctiletá Anna Shirleyová je sirotek. Po nepříjemných zkušenostech s životem u pěstounů přichází do Zeleného domu na ostrově prince Edwarda. Ačkoliv si přísná Marilla a její laskavý bratr Matouš původně přáli chlapce, rozpustilou Annu si brzy zamilují. A tak pihovatá dívenka konečně nachází pravý domov i první opravdovou kamarádku. Legendární kanadský příběh plný optimismu i laskavého humoru se vrací v nezkráceném vydání.

Cena: 299 Kč

Žánr: dobrodružství pro děti, humor pro děti, literatura pro dívky, příběhy dětí

Počet stran: 292

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 03. 12. 2018

Rychlé šípy – Komiksové plakáty

Autor: Jaroslav Foglar

Anotace:

„Dvanáct komiksových plakátů s příběhy Rychlých šípů!“

Tucet kvalitních velkoformátových reprodukcí legendárních komiksů Jaroslava Foglara a Jana Fischera. Černí jezdci řádí, Dlouhé Bidlo hledá kočičí pracku a další nezapomenutelné příběhy teď mohou zdobit stěny všech nadšených foglarovců. Plakáty jsou vlepeny do kartonových desek lepených plátnem, které jsou samy o sobě pozoruhodným foglarovským artefaktem.

Cena: 1499 Kč

Žánr: komiks, dárkové publikace

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 03. 12. 2018

Jan Lucemburský

Autor: Lenka Bobková

Anotace:

Životopis prvního českého krále z rodu Lucemburků z pera přední historičky ukazuje krále Jana jako významného panovníka evropského formátu, který rozhodne nebyl jen otcem slavného syna – budoucího císaře Karla IV.

Cena: 599 Kč

Žánr: životopis, česká historie

Počet stran: 600

Rozměry: 145×205 mm

Nakladatelstvi: Vyšehrad

Datum vydání: 03. 12. 2018

Hvězdy nad Berlínem

Autor: Sarah Matthiasová

Anotace:

„Příběh o lásce dvou mladých lidí osudu navzdory.“

Max je čtrnáctiletý školák, když potká Lili, artistku na visuté hrazdě, která s cirkusem rok co rok vystupuje v Berlíně. Lili je cikánka a žije úplně jinak než Max a jeho rodina. Pak je od sebe roztrhne válka a znovu se potkají o tři roky později. To už jejich přátelství přeroste v lásku – ale je to láska mezi členem Hitlerjugend a cikánkou, a to je nepřípustné. Jejich cesty se znovu rozdělí. Sejdou se ještě někdy?

Cena: 349 Kč

Žánr: historická próza, literatura pro dívky

Počet stran: 400

Rozměry: 130×200 mm

Nakladatelstvi: COOBOO

Datum vydání: 03. 12. 2018

 

Ladovy veselé učebnice (2) – Ptáci

Autor: Ladislav Stehlík

Anotace:

„Volné pokračování bestselleru Savci po letech znovu vychází!“

Josef Lada a Ladislav Stehlík ve své druhé společné „veselé učebnici“ zaměřili pozornost na ptactvo. Věděli jste například, že vrány jsou tak chytré, že prchají před myslivcem s puškou, ale jakmile jde bez zbraně, ani si ho nevšimnou? A opravdu strká pštros v nebezpečí hlavu do písku? Vydejte se do pestrého světa opeřenců a žasněte s námi.

Cena: 199 Kč

Žánr: obrázková kniha, encyklopedie, dětská naučná edice

Počet stran: 56

Rozměry: 163×238 mm

Nakladatelstvi: ALBATROS

Datum vydání: 03. 12. 2018

Světlo ženy

Autor: Romain Gary

Anotace:

„Vášnivá oslava lásky, oné zvláštní „třetí dimenze“, kterou je pro muž a ženu život v páru“

Náhoda svede na pařížské ulici dohromady dvě hluboce zarmoucené bytosti – muže a ženu. Jejich setkání je setkáním lidí, kteří se navzájem chápou a sbližují díky bolestnému zážitku nenahraditelné ztráty. Ona i on spolu hledají způsob, jak překonat osamělost, jak se zachránit, a vzepřít se tak surovému osudu, které je připravil o jejich drahé. Šetrně kolem sebe našlapují v přesmutném tanci, až mezi nimi vzniká jemné pouto plné něhy, a snad i naděje.

Cena: 249 Kč

Žánr: román, světová beletrie

Počet stran: 120

Rozměry: 120×185 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 03. 12. 2018

Piraňa

Autor: Clive Cussler

Anotace:

„Nový příběh z dobrodružné série Akta Oregon.“

Píše se rok 1902 a sopka Mt. Pelée právě vybuchuje. Stovky tun lávy a popela pohřbí třicetitisícové město i loď, na které se plaví německý fyzik, jenž právě dokončil svoji průlomovou vědeckou práci. O více než sto let později však jeho objev způsobí katastrofickou situaci. Americký konstruktér zbraní, který se k tomuto vědeckému objevu dostane, získá obrovskou moc a plánuje vytvořit největší impérium všech dob. V cestě za světovou nadvládou mu však Juan Cabrillo a posádka lodi Oregon.

Cena: 349 Kč

Žánr: thriller

Počet stran: 344

Rozměry: 165×235 mm

Nakladatelstvi: CPRESS

Datum vydání: 03. 12. 2018

 

Mary Poppins se vrací

Autor: kolektiv

Anotace:

„S neobyčejnou chůvou po boku číhá za každým londýnským rohem špetka dobrodružství a trocha úžasu…“

Sourozenci Banksovi stále žijí v domě číslo 17 v Třešňové ulici, ale už trochu vyrostli. Michael pracuje v bance jako kdysi jeho otec a sám vychovává tři děti. Jane se mu snaží pomáhat, ale i když oba dělají vše, co je v jejich silách, hrozí, že přijdou o dům. Naštěstí se u nich opět jako mávnutím kouzelného proutku objeví Mary Poppins, jejich zázračná chůva z dětství, i se svým neobyčejným mluvícím deštníkem. Podaří se Mary Poppins vdechnout kouzlo a radost do života londýnské rodiny také tentokrát?

Cena: 299 Kč

Žánr: literatura pro dívky, obrázková kniha, pohádka

Počet stran: 96

Rozměry: 205×285 mm

Nakladatelstvi: Egmont

Datum vydání: 10. 12. 2018

Už se vaří, má panenko!

Autor: Matěj Forman

Anotace:

„Pocta všem, kdo pro nás vaří (srdcem)“

Na svých cestách potkal Matěj Forman, jeden z kapitánů divadelní lodi Tajemství, výtvarník a scénograf, řadu lidí. Někteří s ním zasedli u jednoho stolu, někteří jej nechali vstoupit i do kuchyně. Díky kresbám, na nichž Matěj Forman přímo během vaření zachytil domácí receptury, a díky fotografiím Ireny Vodákové u toho můžete být i vy, a vzdát tak hold kuchařům a kuchařkám i lidské družnosti, k níž společné jídlo patří a přispívá.

Cena: 499 Kč

Žánr: cestopisné monografie, moderní kuchařky, výtvarné umění, dárkové publikace

Počet stran: 208

Rozměry: 240×255 mm

Nakladatelstvi: PLUS

Datum vydání: 17. 12. 2018

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací