Deset remaků roku 2019: Bude nový Lví král, Terminátor i Aladin

Jaké další filmy se příští rok vrátí do kin v nové podobě?
 
 
Remake, to kouzelné slovíčko, které slýcháváme čím dál tím častěji. Chystá se remake toho a toho. V zásadě jde o obnovení již známého snímku. Nejčastěji jde o takzvané live action verze klasických disneyovských animáků. Studio Disney však není jediným, kdo si pro následující rok připravilo nové verze populárních filmů. Vezměme to tedy chronologicky.

What Men Want

USA premiéra: 8. února 2019, režie: Adam Shankman


Čili po Čem muži touží. Všichni si jistě pamatujeme dnes již klasiku Po čem ženy touží s Melem Gibsonem v hlavní roli. V následujícím roce se nám však předvede remake, ve kterém budou vlastně jen generově prohozené role. Protagonistku tak zde ztvární Taraji P. Henson.

Dumbo

česká premiéra: 28. března 2019, režie: Tim Burton

První z chystaných předělaných live action verzí populárních disneyovek. Příběh o létajícím sloníkovi zná snad každý. Tvůrci už nás počastovali několika ukázkami, které slibují dojemnou podívanou.

Hellboy

česká premiéra: 11. dubna 2019, režie: Neil Marshall

A teď trochu zabrousíme do světa superhrdinů. Teda, zde jde o ne tak klasického superhrdinu. Hellboy, napůl člověk a napůl ďábel, se poprvé představil v roce 2004, kdy ho ve dvou snímcích předvedl coby titulní hrdina Ron Perlman. V roce 2019 po něm převezme štafetu David Harbour, který se proslavil především coby šerif Hopper v seriálu Stranger Things.

Řbitov zvířátek

česká premiéra: 11. dubna 2019, režie: Kevin Klösch, Dennis Widmyer


A je tu i první ze dvou hororů Stephena Kinga, jejichž remaky nás v příštím roce postraší v kinech. Příběh z prostředí tajemného a strašidelného zvířecího hřbitova se do kin vrací přesně po třiceti letech od premiéry původního snímku.

Aladin

česká premiéra: 23. května 2019, režie: Guy Ritchie

Druhá disneyovská pohádka se odehrává v arabském světě. Originál byl svého času velmi populární, a tak není divu, že po Popelce či Krásce a zvíře, byl Aladin další, po kom studio sáhlo, aby vytvořilo hraný remake. Film provází i velké kontroverze, spojené s představitelem Genieho v podání Willa Smitha.

Shaft

USA premiéra: 14. června 2019, režie: Tim Story

Samuel L. Jackson se vrací jako synovec slavného newyorského detektiva. Jackson se v roli soukromého očka předvedl již skoro před dvaceti lety a teď je zpátky v novém remaku. První díl, ve kterém se objevuje původní Shaft (strýc Jacksonovi postavy) měl premiéru před sedmačtyřiceti lety.

Lví král

česká premiéra: 18. července 2019, režie: Jon Favreau

A do třetice všeho dobrého. Máme tu i poslední live action remake studia Disney. Shakespearova Hamleta ve zvířecím světě snad není třeba přibližovat. Nicméně se zde vedou četné spory mezi fanoušky, zda lze ryze počítačově vytvořenou podívanou ještě považovat za tzv. „live action“.

Charlie’s Angels

česká premiéra: 31. října 2019, režie: Elizabeth Banks


Kdo by neznal Natalie, Dylan a Alex v podání Cameron Diaz, Drew Barrymore a Lucy Liu? A Charlieho andílci jsou zpátky, jen v novém kabátě. Jako poměrně mladší verze tří superšpiónek se zde představí Kristen Stewart, Ella Balinska a Naomi Scott.

The Addams Family

česká premiéra: 31. října 2019, režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon

„Jsou hrůzostrašní a výstřední, tajemní a strašidelní, prostě vcelku podivní, jsou Adamsova rodina.“ Tak zní zhruba v překladu jejich známá úvodní píseň. Kdo by neznal tuto lehce řečeno neobvyklou rodinku? A v roce 2019 se Gomez, Morticia, Wednesday a Pugsley vrátí na filmová plátna, tentokráte však v animované podobě.

Untitled Terminator Reboot

česká premiéra: 31. října 2019, režie: Tim Miller

Pokud jste doteď sledovali data premiér, tak jste jistě všimli, že tu máme již třetí halloweenský snímek. Ano, do třetice všeho dobrého nás na příští Halloween čeká i remake oblíbeného Terminátora. Ve své nejpopulárnější roli se vrací Arnold Schwarzenegger a zpátky bude i Linda Hamilton coby Sarah Connor v novém terminátorském dobrodružství.

 

Samozřejmě nás v příštím roce čeká mnohem více předělaných snímků, než jsou prezentovány zde v seznamu. Mezi další patří například Muži v černém: Globální hrozba, Jacob’s Ladder, Spawn, Masters of the Universe či Grudge. Vyberou si tak milovníci všech žánrů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací